Куряча печінка з виноградом і смаженою цибулею

Куряча печінка з виноградом і смаженою цибулею

У дитинстві я просто ненавиділа печінку, у всіх її видах і формах, навіть запах викликав огиду. А потім, коли виросла, стала не просто її їсти, а навіть любити. Найбільше мені вона тепер подобається в поєднанні з яким небудь фруктовим смаком. От як тут, відмінне поєднання, ніжного смаку печінки з соковитим виноградом, на подушці з солодкуватого карамельної цибулі. Чудово йде з гарніром із кубиків підсмаженої моркви.

Час приготування: пів години
Порцій: 4
Калорійність: 418 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування курячої печінки з виноградом

  • Цибуля ріпчаста 100 гр
  • Вершкове масло 50 гр
  • Рослинна олія 30 мл
  • Цукор-пісок 15 гр
  • Чебрець 1 гр
  • Печінка куряча 500 гр
  • Виноград темний 300 гр
  • Вино біле напівсухе 100 мл

Фото рецепт приготування курячої печінки з виноградом

  1. На сковороді розпустити половину вершкового масла, додати до нього пару столових ложок рослинного і обсмажити на цій суміші нарізану півкільцями цибулю хвилин 10. Посолити, додати столову ложку цукру, сушеного чебрецю, перемішати і готувати ще хвилин п’ять. Віджати від масла і відкласти цибулю, накрити, щоб не охолонула.Фото рецепт приготування курячої печінки з виноградом
  2. Підготовлену і нарізану на зручні шматочки печінку посолити та посипати білим перцем. Викласти в сковороду, де смажилася цибуля. додати ще трохи олії і швидко обсмажити до скоринки хвилини по 3 з кожного боку. Щоб не пересушити! Відкласти.
  3. Тепер на ту ж сковороду викладаємо виноград, посипаємо трохи чебрецем і доливаємо вино. Доводимо його до кипіння, ретельно перемішуючи і розчиняючи всі вижарки. Додаємо вершкове масло, що залишилося, приправляемо сіллю і перцем. Викладаємо цибульну подушку, на неї печінку, поливаємо все соусом з виноградом і можна подавати.викладаємо виноград