Курка з яблуками, сливою і кукурудзяною сальсою

Курка з яблуками, сливою і кукурудзяною сальсою

Смачний і ситний обід або вечеря.

Час приготування: одна година 40 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 770 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування курки з яблуками зі сливою і кукурудзяною сальсою

  • Курка (1,8 кг) 1 шт.
  • Сливи червоні 100 гр
  • Яблука антонівка 0.2 кг
  • Чебрець 2 гр
  • Базилік сушений чверть ч.л.
  • Майоран чверть ч.л.
  • Часник головки 2 шт.
  • Кукурудза в качанах свіжа 2 шт.
  • Лайми половина шт.
  • Кінза (коріандр) 10 гр

Фото рецепт приготування курки з яблуками зі сливою і кукурудзяною сальсою

  1. Курку нафарширувати сливами і розрізаними на половинки і очищені від кісточок яблуками, які краще брати міцні кислі або кисло-солодкі. Зверху нанести суміш з сушеного чебрецю, базиліку та майорану з оливковою олією, посолити, розрізати вертикально головку часнику (він дає приголомшливий аромат при запіканні ). Запікати при 180 градусах з розрахунку 50 хвилин на кілограм курки. За 20 хвилин до готовності додати в форму слив і яблук. Перед оброблення накрити фольгою і дати охолонути 15 хвилин.Фото рецепт приготування курки з яблуками
  2. Для сальси: запекти або зварити кукурудзу, на 2 качана сік половини лайма, кінза.Для сальси
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!