Курка з лимонно-часниковим соусом

Курка з лимонно-часниковим соусом

Коли курка запікається разом з лимоном , чебрецем і часником , на кухні такий чарівний аромат , що тільки заради нього варто спробувати цей рецепт.

Час приготування: дві години
Порцій: 6
Калорійність: 495 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування курки з лимонно-часниковим соусом

  • Лимони 5 шт.
  • Головки часнику 5 шт
  • Чебрець 10 гр
  • Цукор коричневий 40 гр
  • Курка ( 1,8 кг) 1 шт.
  •  Сіль морська одна чайна л.
  • Перець духмяний 10 шт.

Фото рецепт приготування курки з лимонно-часниковим соусом

  1. Приготувати цю курку дуже легко — краще , щоб перед запіканням вона була не відразу з холодильника і трохи » зігрілася » при кімнатній температурі перед термічною обробкою.Фото рецепт приготування курки з лимонно-часниковим соусомПриготувати цю курку дуже легко
  2. Для соусу потрібні лимони , часник , чебрець і цукор.Для соусу потрібні
  3. Лимони порізати половинками або четвертинками. Я спробувала і так і так , і мені сподобалося , коли вони розрізані на 4 частини — соус з таких виходить менш кислим . Часник очистити тільки від верхнього лушпиння.Лимони порізати половинками
  4. Посипати курку перцем та запікати при 180 градусах , виходячи з того , що на кожен кілограм потрібно трохи більше години.Посипати курку перцем
  5. Для соусу знадобиться тільки м’якоть лимонів , які протерти через сито , щоб позбутися від кісточок . Часточки часнику очистити (запечений часник дуже м’який і його досить просто легким рухом руки видавити з оболонки) . Додати листя чебрецю і цукор (за смаком) і перемішати в блендері.
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!