Курка в «рукаві» з гарніром із сочевиці

Курка в "рукаві" з гарніром із сочевиці

У цьому пості відразу два рецепти — і запечена курка, і гарнір з сочевиці. Курка вийшла просто чудова — і м’яка, і ароматна, і з скоринкою — супер! Сочевиця теж була смачна, хоча це не ідеал — треба було додавати трохи менше води. Проте, рецепт таки публікую, напевно будуть цікаві думки 🙂

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Калорійність: 927 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування курки в «рукаві» з гарніром із сочевиці

  • Зубки часнику 4 шт.
  • Курка (1,8 кг) 1 шт.
  • Розмарин гілочки 3 шт.
  • Рослинна олія 60 мл
  • Морква 200 гр
  • Сочевиця червона 200 гр
  • Цибуля зелена 15 гр
  • Петрушка 15 гр
  • Кріп 15 гр

Фото рецепт приготування курки в «рукаві» з гарніром із сочевиці

  1. Промиту і обсушену курку натираємо двома часточками размятого часнику, солимо перчимо і вкладаємо в пакет для запікання разом з розмарином. Пакет закриваємо, кладемо в жароміцний посуд і ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів на 50 хвилин.Фото рецепт приготування курки в «рукаві»
  2. Тепер займаємося гарніром. Моркву натираємо на тертці і кладемо в каструлю з розігрітою рослинною олією. Пасеруємо на середньому вогні хвилин 5.Тепер займаємося гарніром
  3. Додаємо сочевицю, перемішуємо і тримаємо на вогні ще дві хвилини.Додаємо сочевицю
  4. Наливаємо в каструлю окріп так, щоб він злегка покрив сочевицю і готуємо на середньому вогні до тих пір, доки вода не вбереться (прочитайте інструкцію на упаковці, тому що різні сорти сочевиці готуються різний час).Наливаємо в каструлю окріп
  5. Я, схоже, дещо переборщила з водою в цьому рецепті, сочевиця буває різна, я цього не врахувала. Так що краще воду додавати потроху, як в *різото.
  6. Тепер додаємо туди дрібно нарізаний часник, кріп, цибулю та петрушку. Накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і даємо постояти кілька хвилин.додаємо туди дрібно нарізаний часник
  7. Подаємо з готовою куркою і легким овочевим салатом.Подаємо з готовою куркою
...