Курчата з соусом з помідорів і волоських горіхів

Порцій: 4
Час приготування: 1 година
Складність: середньо

Інгредієнти для приготування курчат з соусом

  • 4 курчати вагою по 500 г
  • 150 г вершкового масла
  • 4 зубчики часнику
  • 4 лаврових листа
  • оливкова олія
  • сіль та мелений чорний перець ща смаком

Інгредієнти для соусу:

  • 3 великих м’ясистих помідора
  • дві третини склянки чищених волоських горіхів
  • великий пучок кінзи
  • 4 зубчики часнику
  • 1 чайна ложка меленого коріандру
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець

Фото рецепт приготування курчат з соусом

  1. Викладіть вершкове масло заздалегідь з холодильника, щоб воно стало м’якеньким. Розігрійте духовку до 200°С. Очистіть часник і розітріть в кашку в ступці. Змішайте з вершковим маслом, посоліть і поперчіть.рецепт приготування курчат з соусом
  2. Курчат обсушити паперовими рушниками. Пальцями злегка відокремте шкіру на грудці і вкладіть під шкіру часникову олію, рівномірно розподіліть.Курчат обсушити паперовими рушниками
  3. Посоліть курчат і поперчіть, змастіть оливковою олією. Всередину покладіть по лавровому листу. Помістіть курчат на деко і поставте в духовку. Знизьте температуру до 180°С і запікайте до готовності, 35 хв., Періодично змащуючи оливковою олією.Посоліть курчат і поперчіть
  4. У помідорів надріжте шкірку хрест-навхрест, залийте окропом і залиште на 5 хв. Обдайте холодною водою, очистіть та дрібно поріжте. Часник почистіть та подрібніть. Розігрійте в сотейнику оливкову олію, додайте часник і смажте 1 хв., Потім покладіть помідори і доведіть до кипіння. Варіть соус 15 хв., Посоліть, поперчіть і приправте коріандром. Остудіть.У помідорів надріжте шкірку хрест-навхрест
  5. Горіхи і кінзу порубайте і додайте в томатний соус. Покладіть готових курчат на блюдо і подавайте з соусом.Горіхи і кінзу порубайте

Цікавий горіховий присмак з’являється у цих курчат, якщо замість вершкового масла взяти топлене, бажано саморобне.

Ніжне м’ясо молодих курчат, просочене часниковим маслом, — це божественно смачно. Особливо якщо птицю супроводжує пряний соус із стиглих помідорів і молодих горіхів з кінзою і коріандром — все цілком в грузинському стилі.

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!