Кукурудзяно-пшоняна каша з кунжутом

Кукурудзяно-пшоняна каша з кунжутом

Відразу обмовлюся, що це пісний рецепт, так що на особливо вишуканий смак не претендує. У каші поєднуються дві крупи: пшоняна і кукурудзяна. Поєднання дуже вдале, так що, впевнена, для любителів і цінителів каш (на зразок мене) вона стане справжнім ласощем 🙂

Час приготування: 25 хв
Порцій: 4
Калорійність: 257 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування кукурудзяно-пшоняної каші

  • Кукурудзяна крупа 100 гр
  • Пшоно 100 гр
  • Кунжут 50 гр
  • Сіль пів чайної л.

Фото рецепт приготування кукурудзяно-пшоняної каші

  1. Відміряйте по півсклянки кукурудзяного і пшоняної крупи і гарненько промийте в теплій воді. Міняйте воду поки вона не стане прозорою.Фото рецепт приготування кукурудзяно-пшоняної каші
  2. Додайте в каструлю 2,5-3 склянки води. Можна навіть більше якщо любите рідку кашу. Кукурудзяна крупа дуже крохмалиста і вбирає багато рідини. Кукурудзяна крупа дуже крохмалиста
  3. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння під закритою кришкою. Потім вогонь зменшіть, а кришку злегка відкрийте. Варіть ще близько 10 хвилин, поки рідина повністю не вбереться, а на поверхні не залишаться такі невеликі «кратери».Поставте на середній вогонь
  4. Закутайте каструлю в теплу ковдру або, якщо каструля з товстим дном і добре зберігає тепло, просто накрийте кришкою. Залиште так ще хвилин на 10. А тим часом подрібніть в млині кунжут.подрібніть в млині кунжут
  5. Додайте в настояну кашу кунжут, сіль. Можете підсолодити столовою ложкою цукру, але я віддаю перевагу просто злегка підсоленій. Масла у кашу класти не потрібно, тому що пшоно, кукурудза і тим більше кунжут і так містять багато жиру.Додайте в настояну кашу кунжут
  6. От і все, можна пригощатися кукурудзяно-пшоняною кашою. А якщо готуєте цю кашу не під час посту, то можна подати з молоком або вершками.можна пригощатися кукурудзяно-пшоняною кашою