Кукурудзяний салат з куркою і грибами

Незвичайне і смачне поєднання грибів, кукурудзи, маринованого огірка та курки. Красивий і ситний салат, підійде для простого вечері або застілля.

Кількість порцій: 4
Підготовка: 30 хв
Приготування: 50 хв

Інгредієнти для приготування кукурудзяного салату з куркою і грибами

  • курячі грудки 2 половинки
  • гриби 170 грам (свіжі, я використовувала портобелло)
  • кукурудза 1 банка (я використовувала баночку 425гр, небагато залишилося)
  • морква 1
  • цибулина 1
  • солоний огірок 2
  • яйце 2
  • рослинне масло 3 столових ложки
  • майонез (для заправки)

Рецепт приготування кукурудзяного салату з куркою і грибами

  1. Покласти курячі грудки в каструлю, залити водою (щоб покривала). Довести до кипіння, накрити, прикрутити вогонь та варити близько 40 хвилин (або можна запекти в духовці).
  2. Поки курка готується, покласти яйця в каструлю, залити прохолодною водою (так щоб покривала яйця), закип’ятити, зменшити вогонь та варити 10 хвилин. Охолодити яйця, поклавши їх під холодну воду або в миску з крижаною водою.
  3. Нарізати гриби кубиками.Рецепт приготування кукурудзяного салату з куркою і грибами
  4. Натерти моркву і дрібно нарізати цибулю.
  5. У невеликій сковороді розігріти півтори столові ложки рослинного масла, обсмажити цибулю і моркву (близько 7 хвилин). Перекласти на тарілку.обсмажити цибулю і моркву
  6. Додати в сковороду півтори столові ложки рослинного масла, покласти гриби і готувати близько 10 хвилин.покласти гриби
  7. Дрібно нарізати солоні огірки.Дрібно нарізати солоні огірки
  8. Нарізати курку невеликими кубиками.Нарізати курку невеликими кубиками
  9. Покришити яйце.
  10. Викласти інгредієнти шарами в наступному порядку:
    • половина курячого м’яса
    • тонкий шар майонезу
    • огірки
    • гриби
    • тонкий шар майонезу
    • суміш моркви та цибулі
    • залишок курки
    • тонкий шар майонезу
    • кукурудза
    • тонкий шар майонезу
    • яйцяВикласти інгредієнти шарами
  11. Поставити в холодильник мінімум на годину. Використовуючи ніж порізати на сегменти. Подавати.Поставити в холодильник
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!