Кріль в сметані

Кріль в сметані

Дуже смачний кріль виходить за цим рецептом, а соус взагалі важко переоцінити. Час приготування може змінюватися залежно від того, яке ви використовуєте м’ясо і яку ступінь м’якості хочете отримати. Щоб прискорити приготування, кролика можна попередньо замаринувати в білому вині з травами. Також варто мати на увазі, що на другий день це блюдо буде ще смачніше.

Час приготування: дві години
Порцій: 4
Калорійність: 1000 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування кроля в сметані

  • Кролятина 1000 гр
  • Оливкова олія 40 мл
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Морква 100 гр
  • Перець рожевий горошком 10 шт.
  • Сіль морська 2 ч.л.
  • Сметана 300 гр
  • Майоран 2 ч.л.
  • Рис басматі 400 гр

Фото рецепт приготування кроля в сметані

  1. Тушку кролика розрубати на порційні шматки. Можна навіть відразу видалити кістки і використовувати тільки філе.Фото рецепт приготування кроля в сметані
  2. На досить сильному вогні розігрійте оливкову олію і обсмажте шматки м’яса з усіх боків до утворення рум’яної скоринки, потім перекладіть їх в товстостінну каструлю.обсмажте шматки м'яса
  3. На сковороді, де смажився кріль, злегка обсмажте нарізану цибулю.де смажився кріль
  4. Моркву натріть на крупній тертушці.Моркву натріть
  5. М’ясо посоліть, зверху викладіть цибулю і додайте горошини рожевого перцю.М'ясо посоліть
  6. На цибулю викладіть моркву, потім сметану. Налийте 250 мл води або бульйону, додайте майоран (можна взяти розмарин або орегано) і поставте на невеликий вогонь, накривши кришкою.На цибулю викладіть моркву
  7. Гасіть 1-1,5 години на невеликому вогні, поки м’ясо не стане дуже м’яким і ніжним. Перевірте на сіль. Поки кролик гаситься, зваріть в підсоленій воді рис для гарніру. Басматі відмінно гармонує з кроликом в сметані.поки м'ясо не стане дуже м'яким
  8. Подавайте, виклавши шматочки кролика на рис і щедро полив його соусом.
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!