Красиві салати для новорічного столу

Розглянемо рецепти приготування новорічних салатів, що стануть справжньою прикрасою будь-якого новорічного столу. Головною функцією представлених нижче страв не є наситити гостей, а справити на них приємне враження від вашого новорічного частування.

Красиві салати для новорічного столу

Екзотичний «Ананас»

Назву цей салат отримав не за наявність в його складі ананасів, а за характерний зовнішній вигляд.

Екзотичний «Ананас»

Інгредієнти

  • Картопля — 400 г
  • Шинка — 200 г
  • Сир твердих сортів — 150 г
  • Огірки мариновані — 3-4 шт.
  • Майонез — 400 г
  • Яйця курячі — 3 шт.
  • Цибуля зелена — 100 г
  • Перець чорний (мелений) — за смаком
  • Волоські горіхи — 150 г

Приготування салату екзотичний «Ананас»

  1. Картопля необхідно зварити «в мундирі», після остигання очистити та потерти на досить крупній тертці.
  2. Шинку нарізаємо кубиками, приблизно по пів сантиметра сторона.
  3. Яйця і огірки натираємо також на крупній тертці, сир — на дрібній, але між собою їх не змішуємо.
  4. Половину зеленої цибулі дрібно нарізаємо.
  5. Приступаємо безпосередньо до додання салату форми. На блюдо, бажано овальне, пошарово викладаються продукти. Необхідно мати на увазі, що готова страва має виглядати, як вертикально розрізаний ананас. Першим шаром викладаємо натерту картоплю і посипаємо її зеленою цибулею. Шар намащуємо майонезом і зверху викладаємо половину шинки. Потім слідують мариновані огірки і друга половина шинки. І знову шар майонезу. Далі посипаємо майбутній «ананас» сиром і викладаємо натерті яйця. Останній шар намащуємо майонезом.
  6. Вставляємо з одного з боків зелену цибулю, що залишилася не порізаною, так, щоб вона нагадувала зелень на плоді ананаса.
  7. На готовий салат щільно викладаємо половинки волоських горіхів.

Салат новорічний «Сніговий Рафаело»

 

Салат новорічний «Сніговий Рафаело»

Інгредієнти

  • Твердий сир — 100 г
  • Крабові палички — 200 г
  • Часник — 1 зубчик
  • Майонез — 50-70 г
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Оливки або маслини без кісточки — 1 баночка
  • Листя салату — 100 г
  • Фундук — 100 г

Приготування новорічного салату «Сніговий Рафаело»

Це блюдо отримало свою спокусливу назву знову ж за характерною формою. Апетитні кульки можна відправляти відразу в рот, і це обов’язково сподобається і дорослим, і дітям!

  1. Варимо яйця круто, потім натираємо їх на дрібній тертці.
  2. Сир і ледве заморожені крабові палички також натираємо на дрібній тертці окремо один від одного.
  3. Часник подрібнюємо або тиснемо.
  4. Фундук замочуємо на 30 хвилин в окропі, потім знімаємо з нього шкурки і злегка підсушуюємо в духовці.
  5. Ретельно змішуємо сир, часник, майонез і яйця.
  6. Беремо ядра фундука і навколо кожного формуємо з отриманої маси кульку, потім обвалюють його в натертих крабових паличках.
  7. До подачі цей вид новорічного салату потрібно зберігати в холодильнику, щоб не втратив форму, а перед подачею викласти на листя салату і між кульками прокласти оливки або маслини — вони не тільки пожвавлять блюдо, але і чудово будуть поєднуватися з ним за смаком.

Салатна суміш з креветками в тарталетках

 

Салатна суміш з креветками в тарталетках

Інгредієнти

  • Рис — 100 г
  • Майонез — 50 г
  • Креветки заморожені — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Огірок свіжий або солоний середнього розміру — 1 шт.
  • Оливки фаршировані лимоном — 100 г
  • Тарталетки – упаковка
  • Петрушка — пучок
  • Сіль — за смаком
  • Сметана — 50 г

Приготування салатної суміші з креветками в тарталетках

  1. Рис відварюємо до готовності. Він повинен вийти розсипчастим.
  2. Креветки варимо 5 хвилин і очищаємо від панцирів.
  3. Яйця варимо досить круто та натираємо на тертці з великими отворами.
  4. Огірок нарізаємо дрібними кубиками.
  5. Змішуємо майонез зі сметаною і злегка солимо.
  6. Перемішуємо рис, креветки, яйце, огірок і заправляємо соусом.
  7. Викладаємо масу в тарталетки і прикрашаємо кожну оливкою і гілочкою петрушки.

Якщо на святі будуть діти, то можна салати новорічного столу, навіть найзвичайніші, обіграти по особливому. Спробуйте сформувати ялиночку і прикрасити її гірляндами з горошку або кукурудзи, розділити на маленькі індивідуальні порції або кожному надати форму якого-небудь зимового символу: наприклад, зірочки або сніговика.

...