Красива нарізка з огірків та помідорів

Красива нарізка з огірків та помідорів

Святковий стіл не виглядатиме вишукано, якщо ми просто подамо частування, нехай навіть дуже смачні і незвичайні. Ми розглянемо варіанти красивої нарізки і прикрас з огірків і помідорів, та придбаємо необхідні навички в декоруванні столу і окремих страв. Ми взяли ці овочі через їх доступності в будь-який час року, а також їх звичного присутності серед святкових блюд в якості холодної закуски.

Прикраса з огірків і помідорів

Ці овочі лідирують серед красивих нарізок огірків і помідорів, оскільки контрастність їх натуральних кольорів радує око. Крім нарізок, ми можемо зробити з їхніх шкірки і плоті різні квіти і дизайнерські елементи, якими ми зможемо прикрасити будь-який салат, м’ясну нарізку і страви.

Розочка з помідорів

Ця прекрасна червона квітка стане прикрасою страви і приверне до неї увагу всіх присутніх за столом. Якщо у вас є сімейний фірмовий рецепт, то червона троянда в центрі або по краях блюда викличе ще більше овацій на честь кухаря. Навчимося її формувати!

  1. Підготуємо дуже гострий ніж. Починаємо зрізати шкірочку помідора, намагаючись захопити на лезо смужку ширше. Починаємо з верхівки і закінчуємо підставою. Розочка з помідорів
  2. Викладаємо нашу стрічку м’якоттю вниз і починаємо згортати її з вузького кінця, а з самої широкої частини стрічки формуючи розкриті пелюстки. Встановлюємо наші трояндочки по краях тарілок

Встановлюємо наші трояндочки по краях тарілок або прикрашаємо ними гарячі м’ясні страви. А далі приступаємо до оформлення троянди зеленими огірковими листочками.

  1. Розрізаємо огірок на дві половинки уздовж його довжини.
  2. Найширшу в діаметрі частина нарізаємо косими кільцями, але не до кінця, а залишаючи не менше 5-7 міліметрів. Число платівок має бути непарною. Розрізаємо огірок
  3. Звертаємо листик всередину через одну пластиночку. Листочки до троянди готові! Така прикраса з помідорів і огірків стане спочатку вашим улюбленим, а потім фірмовим стилем вашого столу! Така прикраса з помідорів і огірків

Наші дизайнерські елементи з огірків можна зробити ще більш прекрасними, а тому вивчимо просту техніку, звану карбуванням.

Карбування овочів

Карбування поверхні застосовується для овочів, які мають щільну м’якоть або товсту шкірку. Огірок підходить до цього умові ідеально.

Подивіться, як незвично і привабливо можна оформити блюдо по краях!

Карбування — це вирізання на поверхні плодів борозенок. Це просто!

Карбування овочів

Карбування - це вирізання на поверхні плодів борозенок

Подивіться, як незвично і привабливо можна оформити блюдо по краях!

оформити блюдо по краях

З огірка теж можна зробити троянду. Але її можна оформити чарівними «листочками»!

  1. Відрізаємо третю частину вздовж овочу і робимо невеликі двосторонні надрізи з двох сторін пластини огірочка.
  2. Далі відрізаємо ножем зайве, як показано на фото. Прикладаємо до троянді і милуємося! відрізаємо ножем зайве

Фаршировані тюльпани

Ще один спосіб красиво оформити салат, що запам’ятається вашим гостям, а вашу святкову трапезу зробить незабутньою.

Для фарширування помідорчиків підійде будь-який м’ясний салат з майонезом. Для фарширування необхідно використовувати томати сорту «вершки».

  1. Робимо у верхній частині томатів надрізи хрестом. Чайної ложкою обережно вибираємо всю внутрішню м’якоть томата і заповнюємо утворену порожнечу салатом.
  2. На тарілку викладаємо кілька пір’я зеленої цибулі, збираючи їх прикореневі частини пучком. На вершинах цибульних пір’я розкладаємо помідорчики, а інший обсяг тарілки заповнюємо овочевою або цитрусовою нарізкою. Фаршировані тюльпани

«Тюльпани» з салатом можна доповнити незвичайною прикрасою — «крокодилом» з огірка. «Пащі» огіркових тварин тягнуться до ніжних червоних бутонів! Або можна розташувати крокодильчиків в різних частинах святкового столу. Дорослих людей це потішить, а дітей на дитячому святі призведе в некерований захват!

Крокодил з огірка

Зробити з підходящого плода крокодила, насправді, дуже просто! Потрібен тільки гострий ніж, звужений темний край огірка з боку плодоніжки і деякі навички.

Крокодил з огірка

Цей симпатичний хребетний розташується збоку будь-якою тарілки і стане оригінальним елементом дизайну блюда. А зробити його дуже просто.

Отже, з боку плодоніжки вирізаємо довгий трикутник — це крокодиляча паща. Іншу частину плода ріжемо косими пластинами і викладаємо їх на блюдо з невеликим зсувом. На місці вічко вирізаємо невеликі ямки, вставляємо в них ягоду калини або журавлини, закріпивши їх шматочком зубочистки. З сиру або вареного білка можна вирізати зуби і закріпити їх у «пащі».

Подивіться ще варіант крокодила з огірка. Ви можете повторити будь-який з них, якщо прикласти деякі зусилля і бажання.

варіант крокодила з огірка

Красива нарізка огірків і помідорів

Варіантів красивої нарізки — маса! Не можна однозначно сказати, що це блюдо дуже легко зробити — тонко нарізати, рівно і оригінально розкласти. Потрібен не тільки ідеально заточений ніж, але і навик, який набувається, якщо ви правильно і старанно нарізуєте овочі при будь-якій можливості!

Наприклад, ви готуєте салат, куди овочі можна подрібнити будь-яким способом. Але для отримання стійкого навику ми повинні нарізати овочі тонко і зі смаком, залишаючи підходящі частини плодів для прикраси. Поступово всі ваші страви почнуть виглядати криативно й ошатно. Погодьтеся, це підвищує апетит і градус настрою за столом навіть без вина!

Ми можемо вирізати з м’якоті різні елементи, з овочевої шкірки формувати квіти, викладати їх в незвичайні композиції. Ми радимо завжди тримати в запасі зубочистки — це важливий інструмент у справі створення прикрас страв. Також непогано б купити спеціальний набір ножів для карвінгу.

Ми звикли думати, що нарізка — це рівненькі ряди овочевих кружечків, викладених на блюді в якомусь порядку. Але це ж не так! Подивіться на ці креативні варіанти! Це теж красива нарізка огірків і помідорів!

Декорування страв з використанням різних продуктів — це ціла наука, яка розвивається не одну сотню років. В останнє десятиліття цей навик набуває якості мистецтва. Цей вид естетичної кулінарії може стати вашим хобі і допомогти розслабитися після трудового дня або тижня. Чому ні?

Ми сподіваємося, що переконали вас в тому, що прикраса — це не тільки атрибут святкового застілля. Привабливість їжі — це частина правил здорового харчування, ознака високої якості життя. Ми можемо це влаштувати, якщо захочемо! Нам допоможе навик прикраси блюд з огірків і помідорів, який ми обов’язково придбаємо!

...