Кращі запіканки з курки

Кращі запіканки з курки

Куряче м’ясо — один з основних продуктів у раціоні більшості людей в нашій країні. Тому дуже важливо вміти готувати його самими різними способами, щоб страви з курки НЕ приїдалися і завжди радували своїм смаком. Сьогодні ми поговоримо про найсмачніших запіканках, які можна приготувати з курки.


Варіантів запіканок з куркою дуже багато, тому що куряче м’ясо відмінно поєднується з більшістю продуктів, у тому числі не тільки з овочами та фруктами, сирами, грибами, але і з іншими видами м’яса, наприклад, з шинкою або беконом, а також з морепродуктами.

У запіканці курка можна класти у вже відвареному або сирому вигляді — можуть бути різні варіанти залежно від рецепту.

Серед величезної кількості рецептів курячих запіканок ми вибрали найкращі — які можна швидко і легко приготувати, навіть не маючи багатого досвіду в кулінарії, і які при цьому виходять дуже смачними, цікавими, оригінальними.

Запіканка з курки із картоплею і сиром

 

Запіканка з курки із картоплею і сиром
Знадобиться:

  • 1кг картоплі;
  • 600г курячого філе;
  • 200мл вершків;
  • 150мл молока;
  • 100г сиру;
  • чотири яйця;
  • 2 зубчики часнику;
  • по 1 цибулині і червоному солодкому перцю;
  • 2 ст.л. масла;
  • 2 ч.л. солі;
  • 1/2 ч.л. тертого сиру.

Як приготувати запіканку з курки, картоплі і сиру

Духовку нагріти до 180 градусів, картоплю нарізати товстими кружальцями, до напівготовності відварити. У сковороді розігріти олію, додати нарізане соломкою куряче філе (його краще заздалегідь замаринувати в будь-якому маринаді ), поперчити і посолити, додати нарізану цибулю, часник, перець, смажити 5 хв, посилити нагрів плити і смажити ще. Змастити маслом форму, на дно викласти картоплю, зверху — курячу суміш. Яйце збити з вершками, молоком, поперчити і посолити, зверху вилити на курку у форму. Запікати всі 35 хвилин.

Наступна запіканка — трохи незвичайна.

Запіканка з курки з беконом в томатному соусі

Знадобиться:

  • 300мл вершків;
  • 200г сиру моцарела;
  • 10 помідорів сушених;
  • 6 шматочків курячого філе;
  • 12 скибочок бекону;
  • 3 ст.л. рубленого базиліка;
  • 1 ч.л. солі;
  • 0,5 ч.л. чорного перцю.

Як приготувати запіканку з курки і бекону в томаті

Духовку нагріти до 190 градусів. У кожному філе зробити надріз у вигляді кишеньки, нафарширувати його перемішаним з базиліком сиром. Натерти філе перцем і сіллю, загорнути кожне в 2 скибочки бекону, викласти у змащену маслом форму. Перемішати вершки з сушеними помідорами — повинна вийти однорідна маса, поперчити і посолити, влити у форму, готувати запіканку протягом 30-40 хвилин, подавати з салатом і відварною картоплею.

Третій рецепт — теж злегка незвичайний, по ньому можна досить швидко приготувати дуже смачне блюдо.

Запіканка з курки із креветками

 

Запіканка з курки із креветками
Знадобиться:

  • 300г креветок;
  • 300г грибів;
  • 200г сиру;
  • 1 велике стегенце куряче;
  • 1 цибулина;
  • майонез.

Як приготувати запіканку з курки і креветок

Очистити креветки, цибулю обсмажити з грибами, некрупно все нарізавши. Відварити до готовності курячий стегенце, нарізати філе, сир потерти. З’єднати креветки, цибулю з грибами, куряче філе, половину сиру, 2 ст.л. майонезу, перемішати, викласти у змащену олією форму для запікання, зверху посипати сиром, що, запікати 10-15 хвилин.

У наступному рецепті — більш класичне, звичне поєднання  курка і гречка.

Запіканка з курки із гречкою

Знадобиться:

  • 250г гречаної крупи;
  • 100г сиру (краще — пармезан);
  • 2 яйця;
  • по 1 курячої грудки і цибулині;
  • 5 ст.л. сметани;
  • 4 ст.л. рослинного масла;
  • чорний перець;
  • сіль.

Як приготувати запіканку з курки і гречки

Відварити гречку до готовності. Відварити курячу грудку, прибрати кістки, некрупно нарізати м’ясо, нарізати цибулю чверть — кільцями. На розігрітій олії в сковороді обсмажити цибулю, смажити 5 хв, додати курку, смажити ще 5 хв, покласти 2ст.л. сметани, поперчити і посолити, ще 2 хв згасити. На дрібній тертці потерти сир, яйця збити з залишилася сметаною. Змастити рослинним маслом форму, викласти половину гречки, посипати третю сиру, далі — куряче філе, присипати третю сиру і зверху — решту гречку, влити рівномірно яйця, посипати сиром. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хв.

Звичайно, найпопулярнішими завжди були сирні запіканки, в наступному рецепті об’єднані сир і курка, а доповнює це прекрасне поєднання кабачок.

Запіканка з курки з сиром і кабачком

 

Запіканка з курки з сиром і кабачком
Знадобиться:

  • 200г сиру;
  • 50г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • по 1 курячому стегенцю вареному і кабачок;
  • 2 ст.л. пшеничного борошна;
  • 1 ч.л. чебрецю;
  • 0,5 ч.л. харчової соди;
  • сіль.

Як приготувати запіканку з куркою, сиром і кабачком

Варена стегенце нарізати, відокремивши філе від кісток, на крупній тертці потерти кабачок, віджати. З сіллю збити яйця, покласти розім’ятий сир, розм’якшене вершкове масло, борошно, соду, перемішати, покласти в готове тісто курку і кабачок, перемішати. Викласти суміш у форму для запікання, посипати все чебрецем і тертим сиром, запікати в розігрітій до 200градусов духовці 30 хвилин. Подавати можна як гарячою, так і холодною.

Готуйте смачні запіканки для ситного сніданку або смачного обіду і радуйте сім’ю стравами з курки, які подобаються всім!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!