Котлети по-київски

Нескладний рецепт соковитих київських котлет з вершковим маслом, що витікає. Зазвичай з’їдаються такі котлети до останнього шматочка!

кількість порцій: 3 порції
Підготовка: 35 хв
Приготування: 15 хв

Інгредієнти для приготування котлет по-київски

  • курячі грудки 3 (половинки, без шкіри і без кісток)
  • яйце 2
  • вершкове масло пів склянки (розм’якшене )
  • дві третини склянки панірувальних сухарів
  • кріп 3 чайних ложки (дрібно нарізаний, можна петрушку)
  • часниковий порошок 1 чайна ложка (або дрібно нарізаний часник)
  • для смаження рослинне масло
  • сіль
  • перець

Рецепт з фото приготування котлет по-київски

  1. З’єднати масло, кріп (або петрушку), часниковий порошок, сіль і перець. Покласти цю суміш на харчову плівку і скачати в ковбаску, потім покласти в морозилку.
  2. Використовуючи гострий ніж, зробити акуратний розріз уздовж кожного філе, не розрізаючи його до кінця. Зупинитися коли до кінця філе залишиться трохи більше 1 см і відкрити філе як книгу. Далі покласти кожне філе курячої грудки в розгорнутому вигляді між двома шматками харчової плівки і добре відбити, щоб скрізь була однакова товщина (близько 5 мм). Посолити і поперчити.Рецепт з фото приготування котлет по-київски
  3. Дістати вершкове масло з морозилки (воно має бути твердим) і розділити на 3 рівні частини. Покласти по одному шматочку на кожне філе. Загорнути краї і потім скрутити куряче філе в рулетик так, щоб масло було повністю заховане. Покласти в морозилку на 10 хвилин.Покласти по одному шматочку на кожне філеПокласти в морозилку на 10 хвилин
  4. У глибокій сковороді на середньому вогні розігріти олію (щоб воно покривало котлети мінімум наполовину) .
  5. Збити яйця виделкою або вінчиком. Вмочити кожну котлету в яйця, потім обваляти в панірувальних сухарях, потім знову вмочити в яйця і обваляти рівномірно в сухарях.Збити яйця виделкоюобваляти рівномірно в сухарях
  6. Акуратно викласти котлети в масло, «швом » вниз і готувати до красивої золотистої скоринки, близько 5-7 хвилин на бік. Обсушити в паперовому рушнику і подавати.готувати до красивої золотистої скоринки