Короп запечений з курагою та чорносливом

Короп запечений з курагою та чорносливом

Пікантний смак коропу запеченого з курагою та чорносливом підкорить ваших гостей.


Знадобиться

  • 1 короп з вагою приблизно 1 кг
  • 2-3 помідори
  • по 100 г родзинок, чорносливу, мигдалю, кураги і волоських горіхів
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • пів лимона
  • паприка, сіль, каррі та мелений чорний перець за власним смаком
  • рослинне масло
  • борошно для панірування
  • зелень кропу для прикраси

Рецепт приготування коропу запеченого

  1. Коропа очистити від луски, зябра видалити, відділити голову, не розрізаючи черевце, акуратно випатрати. Рибу помити, посушити, нарізати порційними шматочками.
  2. Шматочки риби обваляти в суміші перцю і солі, полити соком лимону, попанірувати в борошні та обсмажити на олії до напівготовності.
  3. Курагу і чорнослив вимити, обсушити. Сухофрукти нарізати шматочками (1/3 залишити цілими). Мигдаль і волоські горіхи подрібнити.
  4. На сковороді розігріти половину оливкової олії, викласти родзинки, подрібнені курагу, чорнослив і горіхи. Посипати карі, паприкою і перцем за смаком. Обсмажувати протягом 5-7 хв. Потім начинкою нафарширувати шматки і голову риби.
  5. Деко (форму для запікання) вистелити фольгою, змастити рослинним маслом, укласти шматки коропа спинкою вгору. Поруч викласти голову, курагу і чорнослив. Запікати 35 хв при 250°С.
  6. Помідори нарізати великими шматочками та обсмажити на оливковій олії.
  7. За 7-10 хв до кінця запікання риби, викласти обсмажені помідори на деко. Довести страву до готовності.
  8. Готові шматки коропа запеченого викласти на блюдо, надавши природну форму цілої риби. Поруч викласти запечені помідори, курагу і чорнослив. Прикрасити зеленню кропу.