Короп по-староросійському

Короп по-староросійському

Рецепт зустріла в старій кухонної книзі, яка неабияк вже розтріпана, але від неї віє теплом і домашнім затишком, і здається, кожна сторінка вже просякнута запахом того чи іншого рецепту. Я трохи відійшла від оригінального рецепту, додавши тертий сир, так що це за бажанням.

Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій: 6
Калорійність: 549 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування коропу по-староросійському

  • Картопля 1000 гр
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль одна ч.л.
  • Короп 1200 гр
  • Рослинна олія 30 мл
  • Борошно пшеничне 100 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Вершкове масло 70 гр
  • Бульйон рибний 50 мл
  • Кріп 10 гр
  • Часник зубці 2 шт.
  • Твердий сир (Пармезан, Грюйер, Пекоріно) 100 гр

Фото рецепт приготування коропу по-староросійському

  1. Почистити картоплю, промити, покласти в каструлю, залити водою і поставити варитися до повного приготування. За 10-15 хвилин до закінчення варіння картоплі, воду посолити і додати лавровий лист.Фото рецепт приготування коропу по-староросійському
  2. Рибу почистити, відрізати голову, помити і порізати на шматочки. Голова в цьому рецепті не використовується, але з неї можна зварити прекрасний рибний суп або рибний бульйон який нам, трохи нижче знадобиться.
  3. Шматочки риби посолити, обваляти в борошні. Розжарити сковороду, додати масло і обсмажити рибу на сильному вогні з двох боків, не прикриваючи кришкою.Шматочки риби посолити
  4. Картопля з невеликою кількістю бульйону, в якому він варився, викласти у форму для запікання і пом’яти виделкою.Картопля з невеликою кількістю бульйону
  5. Зверху викласти рибу.Зверху викласти рибу
  6. Цибулю очистити, порізати кільцями і обсмажити на вершковому маслі до появи золотистого кольору.обсмажити на вершковому маслі
  7. Цибулю викласти зверху на рибу.Цибулю викласти зверху на рибу
  8. Борошно підсушити і підрум’янити на сухій сковороді.Борошно підсушити і підрум'янити
  9. Додати розтоплене вершкове масло і рибний бульйон (можна замінити на воду) — протомитися на плиті ще хвилин 5-7, постійно помішуючи.Додати розтоплене вершкове масло
  10. Додати в соус дрібно рубаний кріп, видавити 2 зубчики часнику і протомити ще 2 хвилини.Додати в соус дрібно рубаний кріп
  11. Полити соусом рибу, зверху потерти сир. Поставити блюдо в розігріту духовку до 180°С, запікати 30 хв.Полити соусом рибу