Консервовані кабачки на зиму

Консервовані кабачки на зиму

Продовжуючи готується до зими, я почала консервувати кабачки. Цей рецепт мені розповіла мама, кабачки виходять не м’якими, а хрусткими і дуже смачними. Так що смачна зима нам забезпечена.

Основний інгредієнт страви: кабачки.

Список інгредієнтів для консервування кабачків на зиму

для розсолу:

  • вода — 9 склянок;
  • цукор — 1 склянка;
  • оцет — одна склянка;
  • сіль — 1 чарочка;
  • кабачки — за смаком;
  • зелень кропу — за власним смаком.

Спосіб приготування консервованих кабачків на зиму

 

Спосіб приготування консервованих кабачків на зиму

Кабачки добре помити під холодною, проточною водою, обсушити та порізати кружальцями по півсантиметра в товщину. Зелень кропу помити і обсушити.

Кабачки добре помити

У попередньо вимиті літрові банки на дно викласти зелень, а поверх зелені — підготовлені кабачки.

підготовлені кабачки

Приготувати розсіл: у воду покласти цукор і сіль довести до кипіння і влити оцет, прокип’ятити до повного розчинення солі та цукру. Банки обережно залити гарячим розсолом, накрити кришками та поставити стерилізувати.

Приготувати розсіл

Для цього в каструлю налити воду, на дно викласти рушник, це потрібно для того, щоб при стерилізації наші банки не лопнули, воду підігріти щоб була теплою, поставити банки, прикриті кришками і довести воду до кипіння, час стерилізації літрових банок 10-13 хвилин. Потім банки дістати, закатати і перевернути верх дном. Укутати теплою ковдрою до повного охолодження.

Смачні хрусткі консервовані кабачки на зиму готові. Приємного апетиту!