Консервована спаржева квасоля в томатному соусі

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі

Спаржева квасоля, на жаль, зберігається в свіжому вигляді не більше трьох діб при температурі не вище 1°С. Покваптеся з її заготівлею!

Слово «закуска» буквально означає їжу, яка вживається перед основним прийомом їжі для збудження апетиту. У нас же це слово в основному асоціюється з блюдом для заїдання алкогольних напоїв. Закуски тепер використовують як самостійне блюдо або подають на гарнір до м’яса, риби, птиці. Вони можуть замінювати собою салати або бути складовою частиною іншого складного блюда.

Інгредієнти (На 8 і більше чол.)

  • спаржевої фасолі1 кілограм
  • стиглих помідорів 750 грам
  • солі 20 грам
  • цукру 20 грам
  • часник за смаком
  • лавровий лист за смаком
  • чорний перець горошком за смаком
  • гвоздика за смаком

Консервація спаржевої квасоля в томатному соусі рецепт на зиму

  1. Вимиваємо, обрізаємо з кінців, нарізаємо по 3 см. Бланшуємо в підсоленій киплячій воді 4 хвилини, охолоджуємо в холодній воді. Одна коло одної щільно укладаємо квасолю.
  2. Помідори помийте і наріжте, на пару розпарьте під кришкою і протріть через ситце. Додайте сіль і цукор, доведіть до кипіння і залийте в банки.
  3. Пастеризуємо 1 л. баночки при температурі 85-95°С приблизно трохи менше години. Закрийте кришками, переверніть банки на час охолодження.

Зберігайте консервацію в прохолоді, наприклад в погребі.

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!