Консервована домашня кабачкова ікра на зиму

Консервована домашня кабачкова ікра на зиму

Рецепт приготування смачної домашньої кабачкової ікри на зиму. Вважається, що кабачкова ікра з магазину краще, оскільки, приготована в домашніх умовах, вона ні за смаком, ні за консистенцією чи не нагадує покупну. Насправді домашні версії цієї закуски гарна сама по собі, тому що ікра корисна заготовка.

Інгредієнти (На 8 і більше чол.)

  • кабачків молочної спелості1 кг;
  • моркви 300 г;
  • цибулини 2-3 шт .;
  • помідорів 500 г;
  • болгарських перцю 3 шт .;
  • часнику 2-3 зубчики;
  • кріп, петрушка, лавровий лист сіль за смаком;
  • рослинного масла 200 мл;
  • меленого чорного перцю щіпка;
  • цукру 30-40 м.

Домашня кабачкова ікра рецепт на зиму

  1. Всі овочі ретельно очистіть і вимийте під проточною водою.
  2. Кабачки крупно натріть, додайте масло і поставте гаситися. Коли вони стануть прозорими, додайте дрібно нарізані цибулю, болгарський перець, часник, зелень і дрібно натерту моркву. Всі тушкуйте до готовності, помішуючи, щоб не пригоріло.
  3. Помідори очистіть від шкірки, попередньо зануривши на 2 хв в окріп і обдавши крижаною водою, і натріть або пропустіть через м’ясорубку. Додайте до овочів, перемішайте і тушкуйте близько 20 хв. За 10 хв до готовності покладіть цукор, сіль, лавровий лист і спеції.
  4. Гарячу ікру розкладіть по стерильних сухих сімсотграмових банках, накрийте прокип’яченими кришками і стерилізують при помірному кипінні 30 хв. Банки закатати кришками і, укривши ковдрою, поступово остудіть.
...