Конкільоні фаршировані м’ясом і сиром

Конкільоні (вони ж великі макарони черепашки) , фаршировані яловичим фаршем , помідорами , цибулею , часником і сиром. Дуже смачний і дуже простий рецепт.

Кількість порцій: 3 порції
Підготовка: 10 хв
Приготування: 50 хв

Інгредієнти для приготування конкільоні фаршированих м’ясом і сиром

  • яловичий фарш 450 грам
  • конкільоні 20 (макарони у вигляді великих черепашок)
  • цибулина 1 (середня , дрібно нарізана)
  • часник 3 зубчики (подрібнений)
  • помідор 2 (середнього розміру)
  • томатна паста 2 столових ложки
  • сухий базилік 1/3 чайна ложка
  • моцарелла 1 чашка (натерта на тертці)
  • пармезан третина чашки (натертий на тертці)
  • 2 столові ложки оливкової олії

Фото рецепт приготування конкільоні фаршированих м’ясом і сиром

  1. У великій каструлі закип’ятити воду , злегка її підсолити . Додати туди великі черепашки і готувати близько 8 хвилин , до стану аль денте (коли макарони ще досить тверді і не встигли розваритися).  Злити воду.рецепт приготування конкільоні фаршированих м'ясом
  2. Почистити від шкірки помідори (щоб робити це було простіше , необхідно спочатку видалити серцевину , потім зробити на протилежній стороні неглибокий хрестової надріз і покласти помідори на 30 секунд в киплячу воду). Дістати з води і , коли трохи охолонуть , руками очистити від шкірки. Натерти на тертці.Почистити від шкірки помідори
  3. Розігріти духовку до 175C (350 F).
  4. У великій сковороді на середньому вогні розігріти 2 столові ложки оливкової олії. Обсмажити цибулю (близько 3 хвилин). Додати яловичий фарш і готувати разом з цибулею на середньому вогні , поки м’ясо не перестане бути рожевим.розігріти 2 столові ложки оливкової олії
  5. Додати помідори та томатну пасту , базилік , сіль і перець. Готувати ще 5 хвилин. Додати часник і вимкнути вогонь.Додати помідори та томатну пасту
  6. Використовуючи чайну ложку наповнити черепашки м’ясною начинкою і розкласти їх на попередньо застелену фольгою форму для запікання.наповнити черепашки м'ясною начинкою
  7. Зверху посипати моцарелою.Зверху посипати моцарелою
  8. Накрити фольгою і запікати 30 хвилин. Зняти фольгу , посипати черепашки пармезаном і запікати ще десять хвилин , поки сир не розплавиться і не з’явиться гарна рум’яна скоринка.
  9. Прибрати з вогню , дати постояти 3 хвилини і подавати.