Кисло-солодка свинина Гулаожоу

Кисло-солодка свинина Гулаожоу

Це популярне блюдо вам подадуть в будь-якому ресторані китайської кухні за межами Китаю і в багатьох ресторанах Піднебесної, особливо, якщо цей ресторан кантонский. Ще близько двох тисяч років тому, поєднання цукру і оцту, стали використовувати при приготуванні коропів з річки Хуанхе для маскування їх мулистого смаку.

З часом, кисло-солодкий смак стали надавати стравам з баранини, а ще пізніше — свинячим реберцям або страв з креветок. Ну, а кисло-солодка свинина з додаванням кетчупу, ананасу і солодкого перцю (або моркви та цибулі), настільки популярна сьогодні в китайських ресторанах по всьому світу — вже модифікація, привнесена в китайську кулінарію із Заходу.

Час приготування: одна година
Порцій: 4
Калорійність: 633 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування кисло-солодкої свинини Гулаожоу

  • Свиняча вирізка 350 гр
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний 154 гр
  • Сіль одна чайна л.
  • Болгарський перець (грунтовий) 200 гр
  • Ананаси консервовані 130 гр
  • Масло для фритюру 500 мл
  • Рослинна олія 20 мл
  • Імбир свіжий 1 см
  • Оцет рисовий 30 мл
  • Цукор-пісок 50 гр
  • Кетчуп 50 гр

Фото рецепт приготування кисло-солодкої свинини Гулаожоу

  1. М’ясо. Звичайно, можна просто нарізати м’ясо невеликими шматками, але краще поступити таким чином. Вирізку слід «розкрити», тобто, надрізати по всій довжині, на висоті двох третин, але не до кінця, як на малюнку. Відігнути надрізаний шматок, потім розгорнути вирізку на 180 градусів, як на другому малюнку і надрізати також, не до кінця, але вже посередині шматка, третій малюнок. Повинен вийти широкий і плоский пласт, як на малюнку 4.Фото рецепт приготування кисло-солодкої свинини Гулаожоу
  2. Далі, цей пласт м’яса слід трохи відбити плоскою стороною ножа (мал. 5), розрізати вздовж на рівні смужки (рис. 6-7), а потім поперек на квадрати (мал. 8).пласт м'яса слід трохи відбити
  3. Додаємо в нарізану свинину жовток, соєвий соус, близько столової ложки крохмалю, трішки води та обов’язково сіль — м’ясо повинно бути дещо солонуватим, тоді готова страва не буде в підсумку приторно солодкою. Добре все перемішавши, даємо промаринуватися мінімум 30 хвилин. У китайській кухні є один важливий момент — всі продукти повинні бути підготовлені заздалегідь, так як безпосередньо теплова обробка займає звичайно мало часу і вам буде просто не до того. Тому перці і ананас заздалегідь нарізаємо однаковими квадратами.
  4. Промариноване м’ясо обмокують в крохмалі і обсмажуємо в добре розігрітому фритюрі (порядку 190С). Обсмажуємо не довго, помішуючи і стежачи за тим, щоб шматки м’яса не злипалися. Як тільки м’ясо стане злегка золотистим, його слід вийняти на решітку або на паперовий рушник і дати стекти зайвому маслу. Почекати поки масло знову добре розігріється і дуже швидко обсмажити м’ясо ще раз — таке швидке подвійне обсмажування дозволить м’ясу залишитися соковитим, але при цьому мати хрустку скоринку. Знову вийняти м’ясо на решітку або паперовий рушник.Промариноване м'ясо обмокують
  5. Тепер саме час приступити до створення соусу. У добре розігрітий вок, додаємо трохи олії та швидко обсмажуємо нарізаний соломкою імбир. Потім відправляємо в вок болгарський перець і недовго обсмажуємо.Тільки вони перестануть «шипіти», саме час додати ананаси, які також слід трохи обсмажити.час приступити до створення соусу
  6. Далі діємо ще швидше. Наливаємо в вок оцет — перемішуємо, засипаємо цукор і знову перемішуємо, додаємо кетчуп і ще раз перемішуємо. Так би мовити, затягуємо соус крохмальної водою (розведеним у воді крохмалем в пропорції один до одного) — багато не треба, буквально, 1-2 чайні ложки. Висипаємо в вок м’ясо, добре перемішуємо та знімемо з вогню. Все.Наливаємо в вок оцет
...