Картопляні оладки з грибами

Картопляні оладки з грибами — відмінна альтернатива традиційним картопляним оладокам. Подавати зі сметаною.

Кількість порцій: 3
Підготовка: 10 хв
Приготування: 25 хв

Інгредієнти для приготування картопляних оладків з грибами

  • картопля 3 (велика, очищена)
  • яйце 1
  • пів цибулини (середня, дрібно нарізана)
  • гриби дві третини склянки
  • борошно 3 столові ложки
  • оливкова олія 4 столових ложки
  • сіль
  • перець
  • сметана

Фото рецепт приготування картопляних оладків з грибами

  1. Картоплю натерти на тертці (або подрібнити в кухонному комбайні).рецепт приготування картопляних оладків з грибами
  2. Викласти картоплю в миску, видалити зайву рідину.Викласти картоплю в миску
  3. У сковороді на великому вогні розігріти 1 ст л масла, обсмажити цибулю до напівпрозорої, потім додати гриби і смажити до готовності.обсмажити цибулю до напівпрозорої
  4. Додати гриби з цибулею і яйцем до картоплі. Перемішати, потім додати борошно і перемішати ще раз.Додати гриби з цибулею
  5. У великій сковороді на великому вогні розігріти 2 ст л масла. Викладати суміш на сковороду, десь по чверті склянки. Злегка розрівняти лопаткою до ширини 1см . Або можна сформувати оладки руками. При необхідності готувати порціями.Викладати суміш на сковороду
  6. Смажити близько 5 хвилин на кожну сторону, поки не стануть золотисто-коричневого кольору. Подавати гарячими зі сметаною.Подавати гарячими зі сметаною