Картопляні галушки зі шпинатом

Картопляні галушки зі шпинатом

Цю страву можна розглядати як цікаву альтернативу звичайним картопляним гарнірів — пюре або вареної картоплі. Рецепт соусу як на картинці можна знайти тут.

Час приготування: сорок хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 287 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування картопляних галушок зі шпинатом

  • Картопля 400 гр
  • Сіль 1 ч.л.
  • Шпинат 150 гр
  • Борошно пшеничне 200 гр
  • Яйце куряче 1 шт.

Фото рецепт приготування картопляних галушок зі шпинатом

  1. Картоплю потрібно почистити і крупно нарізати, а потім зварити в підсоленій воді.рецепт приготування картопляних галушок зі шпинатом
  2. Зваріть картоплю в підсоленій воді, зробіть з неї пюре, додайте яйце, шпинат і борошно. Перемішайте до однорідності. Якщо ви використовуєте свіжий шпинат, то його треба побланшувати в киплячій воді 1-2 хвилини, і вже потім дрібно нарізати. Якщо шпинат заморожений, то його треба просто розморозити.Зваріть картоплю в підсоленій воді
  3. З маси зліпіть кульки розміром з волоський горіх.З маси зліпіть кульки
  4. Опускайте кульки порціями в киплячу підсолену воду та варіть, поки не спливуть. Як варіант можна приготувати кульки у фритюрі, тоді вони покриються золотистою хрусткою скоринкою.Опускайте кульки порціями в киплячу підсолену воду
  5. Подавайте зі сметаною, томатним або вершковим соусом.

 

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!