Картопляне пюре зі смаженою цибулею

Картопляне пюре зі смаженою цибулею

Якщо правильно приготувати картопляне пюре, то воно буде прекрасно і саме по собі і як гарнір якомусь легкому блюду. Дуже важливо вибрати відповідний для пюре сорт картоплі із досить високим вмістом крохмалю, а також ретельно розминати, щоб не було грудочок. Ідеальне картопляне пюре виходить гладким, повітряним і дуже смачним. Також смак пюре можна урізноманітнити різними спеціями, наприклад, мускатним горіхом або карі, додати дрібно нарізаний свіжий кріп.


Час приготування: сорок хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 308 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування картопляного пюре зі смаженою цибулею

  • Картопля 1000 гр
  •  Сіль 1,5 ч.л.
  • Ріпчаста цибуля 2 шт.
  • Рослинна олія 10 мл
  • Вершкове масло 20 гр
  • Склянка молока 200 мл

Фото рецепт приготування картопляного пюре зі смаженою цибулею

  1. Почистіть картоплю і відразу ж опускайте її в холодну воду, щоб вона не темніла. Намагайтеся нарізати її однаковими шматочками, щоб вони всі приготувалися одночасно.рецепт приготування картопляного пюре зі смаженою цибулею
  2. Зваріть картоплю в підсоленій воді до набуття м’якості.Зваріть картоплю
  3. Поки вариться картопля, приготуйте до неї смачне доповнення у вигляді смаженої цибулі. Наріжте її тонкою соломкою і обсмажте, постійно помішуючи, до золотисто -коричневого кольору.доповнення у вигляді смаженої цибулі
  4. Злийте воду і швидко, поки картопля гаряча, розімніть її товкачем або пропустіть через спеціальний прес.поки картопля гаряча
  5. Прес для картоплі або звичайне сито дозволяють зробити однорідне повітряне пюре.однорідне повітряне пюре
  6. Додайте в пюре масло і гаряче молоко, щоб вийшла потрібна консистенція. В якості альтернативи маслу і молоку можна взяти вершки. Жирність вибирайте довільно, орієнтуючись на смак, але враховуючи кількість калорій.Додайте в пюре масло і гаряче молоко
  7. Швидко перемішайте пюре, якщо треба, досоліть.Швидко перемішайте пюре
  8. Подавайте пюре негайно, поки воно гаряче. При подачі можна подати смажену цибулю окремо, щоб кожен сам регулював її кількість у страві.