Картопляна запіканка з м’ясом

Картопляна запіканка з м'ясом

Смачне і ситне, «зимове» блюдо.

Час приготування: півтори години
Порцій: 8
Калорійність: 371 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування картопляної запіканки з м’ясом

  • 100гр ріпчастої цибулі
  • Фарш з індички 600 гр
  • Рослинне масло 30 мл
  • Сіль одна чайна ложка
  • Картопля 600 гр
  • Вершки 20-22 % 450 мл
  • Чорний мелений перець пів чайної ложки
  • Пармезан (Парміджано Реджано) 50 г

Фото рецепт приготування картопляної запіканки з м’ясом

  1. Цибулю нарізати і спасерувати до золотистого кольору в рослинній олії, додати в сковороду фарш і обсмажити все разом 5-10 хвилин, помішуючи.Фото рецепт приготування картопляної запіканки
  2. Очищену та нарізану тоненькими скибками картоплю викласти одним шаром у форму для запікання, попередньо змащену маслом. Картоплю полити вершками, посолити, поперчити.Очищену та нарізану тоненькими скибками картоплю
  3. Викласти частину фаршу на картоплю і рівномірно розподілити його.Викласти частину фаршу на картоплю
  4. Знову накрити його шаром картоплі, полити вершками, посолити і поперчити. Чергувати шари так, щоб зверху виявилася картопля, полита вершками.полити вершками
  5. Запекти в духовці протягом години при температурі 180 градусів без кришки.Запекти в духовці протягом години
  6. В кінці приготування посипати запіканку тертим пармезаном і поставить в духовку ще на 10 хвилин, щоб сир підрум’яниться.посипати запіканку тертим пармезаном