Картопляна запіканка з грибами

Картопляна запіканка з грибами

Простий домашній рецепт картопляної запіканки. Картопляну запіканку можна таким же чином готувати не з грибами, а з м’ясом, сиром або іншими начинками.

Час приготування: 1 година 20 хвилин
Порцій: 8
Калорійність: 285 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування картопляної запіканки з грибами

  • Один кілограм картоплі
  • Чверть чайної ложки солі
  • 80 гр вершкового масла
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Пів кіло печериць
  • Рослинна олія 30 мл
  • Борошно пшеничне 10 гр
  • Пармезан (Парміджано Реджано) 50 гр

Фото рецепт приготування картопляної запіканки з грибами

  1. Картоплю очистити і зварити в підсоленій воді, потім зробити з неї пюре, в яке додати рослинну олію і яйця. Все перемішати до однорідності.Фото рецепт приготування картопляної запіканки
  2. Обсмажити печериці, нарізані невеликими шматочками.Обсмажити печериці
  3. Форму для запікання змастити вершковим маслом (10 гр) і посипати борошном. Половину пюре викласти рівним шаром у форму.Половину пюре викласти рівним шаром
  4. Зверху викласти обсмажені шампіньйони. Якщо ви любите, можна додати також злегка обсмажену цибулю.Зверху викласти обсмажені шампіньйони
  5. На грибну начинку покласти решту картоплі, посипати тертим сиром і покласти невеликі шматочки масла (всього 20 гр).посипати тертим сиром
  6. Запікати при 180 градусах 40-50 хвилин. Не ставте занадто високо, щоб сир не пересмажився.Не ставте занадто високо
...