Картопля, запечена з квасолею

Картопля запечена з квасолею

Ура, літо ще не закінчилося і ще є зелені овочі на городі! Я готувала таку картоплю без квасолі раніше, але спробувавши разок з нею, зрозуміла, що з квасолею якось і за кольором веселіше і за смаком цікавіше:)

Час приготування: одна година
Порцій: 5
Калорійність: 410 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування картоплі, запеченої з квасолею

  • Квасоля зелена стручкова 300 гр
  • Картопля 500 г
  • Часник часточки 4 шт.
  • Оливкова олія 50 мл
  • Сіль морська одна чайна ложка
  • Перець чорний мелений пів чайної ложки
  • Вершки 30-33 % 250 мл
  • Сир твердих сортів (Пекоріно, Пармезан, Грана Падано) 100 г
  • Розмарин листя пів столової ложки

Фото рецепт приготування картоплі, запеченої з квасолею

  1. Квасолю помити, відрізати жорсткі кінчики, нарізати на більш — менш однакові шматочки — не дуже маленькі. Картоплю почистити і нарізати кружечками. Часник почистити і нарізати не надто тонкими пластинками.рецепт приготування картоплі, запеченої з квасолею
  2. У форму для запікання наливаємо оливкову олію, викладаємо перший шар картоплі. На нього викладаємо часточки часнику, квасолі, а на неї ще шар картоплі. Знову часник. Солимо, перчимо.викладаємо перший шар картоплі
  3. Вершки злегка збиваємо з сіллю і виливаємо на картоплю. Вершки можуть бути будь-якої жирності, калорії на вашій совісті:) Якщо не хочете робити з вершками, можете використовувати навіть бульйон. Або ж змішайте їх. У мене було грам 100 овочевого бульйону (що залишився після різото), от я і змішала його з вершками.Вершки злегка збиваємо з сіллю
  4. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 30 хвилин. У цей час трьом на крупній тертці сир (у мене був пекоріно, при чому двох сортів: fresco і stagionato, тобто зовсім свіжий і вже дозрілий: свіжий — це той, який білий на фотографії:)) Але ви можете використовувати практично будь-який інший сир в цьому рецепті. Якщо нема твердого сиру, то можна взяти Емменталер, наприклад. Сир висипаємо на картоплю, на сир висипаємо листочки розмарину і запікаємо ще хвилин 10-15. Перевіряйте картоплю, щоб не була сирою.Сир висипаємо на картоплю
  5. Готово! Ось дуже мені подобається квасоля в цій страві: незважаючи на 40-50 хвилин у духовці вона практично не втрачає свій колір і цілком приємна на смак. Такий повноцінний обід влітку, якщо ще салат до нього зробити. А взимку виходить непоганий гарнір, правда, якщо вдасться знайти зелену квасолю:)подобається квасоля