Картопля запечена з часничком

Картопля запечена з часничком

Маленька передісторія. Проходячи на овочевому ринку повз намети з картоплею, я побачила картоплю, яку віддавали буквально задарма (смішно за нинішніми київськими цінами, 2 грн за кіло) як повний «неформат «. Суть в розмірі. Це картопля була розміром не більше помідора чері. Мені здалося, що цей «неформат» з деякими стравами може виглядати неймовірно естетично. Така собі «картопля черрі». Ну і для початку я обмежилася найпростішим, але найсмачніше рецептом запеченої в мундирі картоплі. Підійде будь-яка молода картопля з тонкою шкіркою.

Час приготування: 40 хв
Порцій: 1
Калорійність: 351 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування картоплі запеченої з часничком

  • Картопля 200 гр
  • Часник два зубці
  • Сіль морська пів чайної ложки
  • Олія оливкова 20 мл
  • Перець чорний мелений чверть чайної ложки

Фото рецепт приготування картоплі запеченої з часничком

  1. Ретельно миємо й обсушуємо картоплю. Якщо картопля дуже молода, то намагаємося мити акуратно, щоб не пошкодити шкірку.рецепт приготування картоплі запеченої з часничком
  2. Давимо часник через прес, розтираємо з крупною сіллю, перцем. Додаємо масло і перемішуємо.Давимо часник
  3. Рівномірно обмащуємо картоплю часниковою сумішшю. Шматочки часничку на приготованій картоплі будуть дуже приємно хрустіти.обмащуємо картоплю часниковою сумішшю
  4. Викладаємо картоплю в форму. Ставимо в розігріту до двохсот градусів духовку на 24 — 30 хвилин. На мої міні — картоплини пішло 25 хвилин. Потім викладаємо на тарілку і смакуємо. Приємного апетиту!Викладаємо картоплю в форму
...