Картопля фрі в домашніх умовах

Картопля фрі в домашніх умовах

Картопля фрі — один з найпопулярніших гарнірів до будь-яких страв у всьому світі. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом приготування цієї страви. Рецепт приготування картоплі фрі в домашніх умовах неймовірно простий, вам навіть не знадобитися мати фритюрницю або інші пристосування, за допомогою яких можна готувати смачні і хрусткі скибочки картоплі. Наш рецепт картоплі фрі розрахований саме на домашні умови і вам буде потрібно лише духовка, картопля і трохи часу, щоб приготувати смачну картоплю фрі.

Як ми вже говорили, картопля фрі є відмінним доповненням до величезної безлічі блюд. А в якості соусу для картоплі фрі можна використовувати як звичайний кетчуп, який є в кожному холодильнику, так і приготувати власний соус. З картоплею фрі буде відмінно поєднуватися соус дзадзікі.

  • Число порцій: 2 Порції
  • Підготовка: 10 хв.
  • Готування: 40 хв.
  • Приготування: 50 хв.

Інгредієнти для картоплі фрі

  • Дві картоплини;
  • Два зубки часнику;
  • Оливкова олія;
  • Сіль, перець.

Як приготувати картоплю фрі

Для того, щоб приготувати картоплю фрі в домашніх умовах нам потрібно кілька картоплин (в нашому випадку використовується 2 великі картоплини), пара зубчиків часнику, трохи оливкового масла, спеції і сіль.

Як приготувати картоплю фрі

Картопля ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки.

Картопля ретельно промиваємо

Нарізаємо картоплю соломкою, розміри приблизно такі ж, як якби ви готували звичайну картоплю в сковороді. Як тільки картопля буде нарізано, викладаємо її на деко і приступаємо до підготовки часникового масла.

Нарізаємо картоплю соломкою

Для приготування часникового масла, нам буде потрібно 2 зубчики часнику і трохи оливкової або соняшникової олії. Часник дрібно кришимо і змішуємо з маслом. Сюди ж можна додати сіль, перець і інші спеції, наприклад паприку або сушену зелень.

додати сіль

Поливаємо картоплю фрі нашим часниковим маслом, додатково додаємо сіль і перець, якщо це необхідно і відправляємо деко в попередньо розігріту духовку, приблизно на 40-50 хвилин. Картоплю фрі, приготовлену в домашніх умовах слід обсмажувати до тих пір, поки не з’явиться золотиста хрустка скоринка . Саме такий стан картоплі фрі, визначає її готовність!

приготувати картоплю фрі

Як бачите, приготувати картоплю фрі в домашніх умовах можна і без великої кількості масла, яке потім нікуди дівати. Ми сподіваємося, наш рецепт картоплі фрі допоможе вам урізноманітнити ваш стіл і здивувати рідних і близьких новими кулінарними шедеврами!

...