Качка з яблучним соусом

Качка з яблучним соусом

Для цієї страви потрібна хороша домашня качка. Вона виходить хрусткою, що не дуже жирної і дуже смачною, особливо з яблучним соусом.

Час приготування: три с половиною години
Порцій: 6
Калорійність: 1100 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування качки з яблучним соусом

  • Качка ціла ( 2 кг) 1 шт.
  • Сіль морська півтори ч.л.
  • Перець духмяний 9 шт.
  • Картопля 400 гр
  • Яблука антонівка 0.8 кг

Фото рецепт приготування качки з яблучним соусом

  1. Якщо найближча доступна качка — на місцевому ринку і *вже патрана, а горло у неї не відрубано (кожен грам цього птаха дорогий і покупцеві, і продавцю), то не полінуйтеся перевірити качиний зоб — у ньому запросто може залишитися трава і дрібні камені. Нагріти духовку до 130 градусів, шкіру качки проткнути виделкою для запікання (така гостра, з 2 зубцями ), неглибоко, намагаючись не зачепити м’ясо. Натерти сіллю і поставити в духовку на 2,5 години. Ідеально використовувати піддон для запікання з решіткою, а якщо такого немає, можна зробити кульки, зім’явши фольгу і помістити на них качку грудьми вниз.Фото рецепт приготування качки з яблучним соусом
  2. Через 2,5 години качку вийняти, злити жир, що витопився, перевернути на спинку), замість кульок з фольги покласти картоплю і збільшити температуру до 180 градусів. — Запікати ще 20 хвилин. Потім помістити у форму яблука (тим міцніше, зеленішою і кисліші — тим краще), попередньо проткнувши їх посередині (щоб вони не вибухнули при запіканні) і запікати 30 хвилин. Поки качка відпочиває від запікання на блюді, накритому фольгою, зняти з яблук шкірку і протерти через сито, додавши мелений чорний перець.качка відпочиває від запікання