Кабачкові оладки

Кабачкові оладки
Оладки з кабачків — ідеальний варіант для сніданку, а ще вони підійдуть для Масляної, особливо якщо ви хочете обмежити кількість калорій і збільшити корисність їжі. Кабачкові оладки містять мінімум борошна, і при цьому збагачені цільнозерновими пластівцями.


Час приготування: 50 хвилин
Порцій: 6
Калорійність: 205 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування кабачкових оладків

  • Кабачки 600 гр
  • Сіль 3/4 ч.л.
  • Вівсяні пластівці великі (Геркулес) 70 гр
  • Борошно пшеничне 70 гр
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Рослинна олія 50 мл

Фото рецепт приготування кабачкових оладків

  1. Молоді кабачки натріть на крупній тертці. Якщо овочі вже добре дозрілі, з жорсткою шкіркою і великими насінням, їх потрібно видалити. Натерту м’якоть посоліть, дайте постояти кілька хвилин і злегка відіжміть рідину, що утворилася. Це дозволить використовувати менше борошна і дасть більш приємну консистенцію оладок.Фото рецепт приготування кабачкових оладків
  2. У натертий кабачок додайте яйця і пластівці (підійдуть і суміші цільнозернових пластівців), посоліть ще трохи, бо попередня порція солі стекла разом з рідиною. Перемішайте, додайте борошно, щоб вийшла густа маса. Дайте суміші постояти 10-15 хвилин, тоді оладки будуть більш акуратно виглядати.У натертий кабачок додайте яйця
  3. На розігріту сковороду з невеликою кількістю рослинної олії викладайте тісто за допомогою столової ложки, формуючи округлі оладки. «Хвостики», що стирчать, збирайте до середини.викладайте тісто за допомогою столової ложки
  4. Смажте кабачкові оладки на маленькому вогні з обох боків до набуття золотистого кольору. Невеликий вогонь дозволить добре просмажити оладки і не дасть їм підгоріти.Смажте кабачкові оладки на маленькому вогні
  5. Подавайте теплими. Сметана, як завжди, буде до речі!
...