Індичка в духовці

Індичка в духовці

Індичка, запечена в духовці цілком — традиційне американське блюдо. Найчастіше її готують на день подяки, а ще на різдво, новий рік та інші свята, коли за столом збирається вся родина. Одна запечена індичка може нагодувати 8-12 чоловік, при цьому їжа буде не важкою, а досить дієтичною. Крім того, основний час, поки індичка буде готуватися, ви будете вільні і зможете зайнятися іншими справами.

Час приготування: 24 години
Порцій: 10
Калорійність: 839 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування індички в духовці

  • Сіль 10 ч.л.
  • Цукор-пісок 120 гр
  • Кориця в паличках 1 шт.
  • Насіння коріандру півтори чайні ложки
  • Лист лавровий 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Морква 100 гр
  • Індичка ціла ( 5 кг) 1 шт.
  • Апельсини 1 шт.
  • Гвоздика 10 шт.
  • Часник головки 1 шт.
  • Вершкове масло 100 гр
  • Перець чорний мелений одна ч.л.

Фото рецепт приготування індички в духовці

  1. Для того, щоб індичка була соковитою і не пересихала під час приготування, її потрібно витримати в солоному розчині як мінімум 24 години, а краще 2-3 доби. За цей час розсіл проникне в м’ясо, наситить його вологою і поліпшить смак.Фото рецепт приготування індички в духовці
  2. Для розсолу залийте сіль і цукор 1 літром окропу, додайте лавровий лист, насіння коріандру та корицю і розмішайте до розчинення кристалів.
  3. Потім додайте ще 3-3,5 літра холодної води, тонко нарізані цибулю і моркву.тонко нарізані цибулю і моркву
  4. Індичку потрібно цілком занурити в отриманий розсіл. Для цього знадобиться велика ємність або великий щільний пакет без будь-яких отворів.Індичку потрібно цілком занурити в отриманий розсіл
  5. Розсіл повинен покрити птицю повністю! Залиште птицю в прохолодному місці ( 0-5 градусів) на 1-3 доби.
  6. Після закінчення терміну замочування вийміть індичку з розсолу і промокніть паперовими рушниками. Ви побачите, що водні процедури пішли індичці на користь: шкіра стане гладкою, рівномірного відтінку.вийміть індичку з розсолу
  7. Апельсин добре вимийте, опустіть в окріп на 2-3 хвилини, потім застроміть в шкірку бутони гвоздики. Часник розріжте навпіл поперек головки.Апельсин добре вимийте
  8. Апельсин і часник помістіть всередину птиці. Зашийте отвір підходящими нитками або закріпіть дерев’яними зубочистками.
  9. Розм’якшіть вершкове масло ( воно має бути м’яким, але не змінити колір і не стати рідким), додайте мелений перець і перемішайте.Розм'якшіть вершкове масло
  10. Відірвіть довгі шматки фольги, застелите ними деко так, щоб кінці звисали і ними можна було б досить вільно загорнути індичку.
  11. Індичку покласти на фольгу грудкою вгору, грудку густо змастити маслом, трохи олії обережно закласти під шкіру.Індичку покласти на фольгу
  12. Оберніть індичку фольгою, щоб під нею залишалося повітря. Поставте в розігріту до 220 градусів духовку, готуйте 40 хвилин, потім зменшіть жар до 180 градусів і залиште на 3 години (для птиці 6-7 кг потрібно 4-4,5 години, для більш великих ще до 6 годин).Оберніть індичку фольгою
  13. У середині процесу випікання дістаньте індичку і ще раз змастіть грудку маслом, що залишилося .
  14. Наприкінці відкрийте фольгу (щоб вона зовсім не закривала птицю), збільште температуру до 230 градусів і готуйте 30 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Можна ненадовго включити режим конвекції.дістаньте індичку
  15. Ідеально перевіряти готовність м’яса спеціальним термометром, якщо його немає, то гострим тонким ножем проколіть грудку в самому товстому місці, з неї повинен текти повністю прозорий сік. Якщо сік з рожевим відтінком, допечіть індичку у фользі до готовності. Перед подачею дайте індичці постояти в теплі хвилин 20, і тільки потім нарізайте і пригощайтесь.