Індичка по-американському (До Дня Подяки)

Ідеальний рецепт ніжної і ароматної індички, запеченої в духовці. Завжди виходить дуже соковитою і дуже смачною.

Кількість порцій: 1 індичка
Підготовка: 15 хв
Приготування: 4:00

Інгредієнти для приготування індички по-американському

  • індичка 1 (близько 5,5 кг)
  • вершкове масло 6 столових ложок
  • сіль 2 столові ложки (або універсальної приправи типу Вегета)
  • цибуля 2 столових ложки (дрібно нарізана)
  • паприка 1 чайна ложка
  • суха петрушка 1 чайна ложка
  • вода 4 склянки (тепла)
  • приправа для курячого бульйону 3 столових ложки (можна замінити кубиками)

Рецепт приготування індички по-американському з фото

  1. Розігріти духовку до 174С (350F). Добре обмити індичку і видалити тельбухи. Обсушити її паперовими рушниками. Покласти у форму для запікання.
  2. Відокремити шкіру близько грудки, щоб зробити невеликі кишеньки. Покласти з обох сторін по три столові ложки вершкового масла (щоб масло виявилося між м’ясом грудки і шкірою — це додасть особливу соковитість грудці).
  3. У невеликій мисці змішати воду і бульйонну приправу або кубики. Полити цією сумішшю індичку.
  4. Обсипати птицю з усіх боків і всередині універсальною приправою (або сіллю), паприкою, петрушкою і дрібно нарізаною цибулею.Рецепт приготування індички по-американському
  5. Накрити індичку фольгою.Накрити індичку фольгою
  6. Запікати в розігрітій духовці близько 4 годин, або поки температура всередині індички чи не стане 80С (180F). Прибрати фольгу на останні 45-60 хвилин, щоб вийшла гарна рум’яна скоринка.рум'яна скоринка
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!