Ікра з грибів

Ікра з грибів

Ікра з грибів, незважаючи на її назву, може вживатися не тільки для приготування бутербродів, тарталеток і канапе. Її можна також розглядати як домашній напівфабрикат для супів — пюре або різних грибних соусів. Ікра спокійно простоїть пару тижнів в холодильнику в щільно закритій чистій ємності, а якщо потрібно заготовити великий обсяг продукту — заморозьте її порційно. Готувати грибну ікру можна практично з будь-яких грибів, але якщо ви використовуєте лісові гриби (наприклад, опеньки), їх попередньо потрібно відварити в підсоленій воді 10-15 хвилин і вже не обсмажувати.

Час приготування: пів години
Порцій: 10
Калорійність: 55 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування ікри з грибів

  • Печериціпів кілограма
  • Гриби Білі 300 грамів
  • Рослинна олія 30 мл
  • Одна цибулина ріпчаста (100г р)
  • Сіль пів чайної ложки
  • Лимонний сік 20 мл
  • Один зубок часнику

Фото рецепт приготування ікри з грибів

  1. Печериці вимийте, просушіть і крупно наріжте.Фото рецепт приготування ікри з грибів
  2. Додайте промиті, очищені і нарізані білі гриби.нарізані білі гриби
  3. Покладіть гриби на розігріту сковороду з рослинною олією і готуйте, помішуючи, 10-15 хвилин, поки з грибів не випарується основна волога.Покладіть гриби на розігріту сковороду
  4. Окремо обсмажте до легкої золотистості ріпчасту цибулю.ріпчасту цибулю
  5. Складіть гриби разом з цибулею в блендер, додайте сіль, лимонний сік і часник і подрібніть до однорідної консистенції.Складіть гриби разом з цибулею в блендер
  6. Подавайте зі свіжим багетом або крекерами.