Ікра баклажанна

Ікра баклажанна

Вдалий рецепт баклажанною ікри! Мінімальна кількість зусиль, калорій і жиру, зате приголомшливий смак. Рецепт ікри з баклажанів підійде вегетаріанцям і тим, хто постує, але також прикрасить і святковий стіл, якщо зробити маленькі бутербродики або тарталетки з ікрою. У Греції (зокрема, на Кіпрі) така ікра входить до складу меццо, невеликих страв з холодними і гарячими закусками, що подаються або з вином, або окремо .

Час приготування: 1 година 20 хв
Порцій: 8
Калорійність: 78 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування ікри баклажанної

  • Баклажани один кілограм
  • Два зубці часнику
  • Сіль морська три чверті чайної ложки
  • Олія оливкова 40 мл
  • Чверть лимону
  • Перець мелений чорний чверть чайної ложки
  • Петрушка 10 гр

Фото рецепт приготування ікри баклажанної

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів, вимиті і обсушені баклажани змастіть маслом і проколіть в декількох місцях, щоб вони не лопнули.Фото рецепт приготування ікри баклажанної
  2. Запікайте близько години, поки вони не стануть зовсім м’якими.Запікайте близько години
  3. Наріжте часник і розтлумачти його в ступці з сіллю до пюреподібного стану.Наріжте часник
  4. Баклажани розріжте і акуратно вискобліть м’якоть ложкою.Баклажани розріжте
  5. Складіть м’якоть в миску і додайте туди розтертий часник.розтертий часник
  6. Розмішайте до однорідності. Продовжуючи перемішувати, додайте оливкову олію, приправте лимонним соком, сіллю, перцем і подрібненим листям свіжої петрушки.Розмішайте до однорідності