Густий м’ясний соус з фаршу до макаронів

Соус з фаршу до макаронів страва, яку старше покоління називає макарони по-флотськи, а молодь іменує соус до пасти. Назва суті не міняє – дуже корисний рецепт на всі випадки життя. Смачні спагетті з густим м’ясним соусом з фаршу, можна подати на вечерю на дружній вечірці або приготувати до сімейного недільного обіду. М’ясний соус, приготований за цим рецептом, може доповнити не тільки макаронні вироби — рис, картопля і гречана каша, також добре з ним поєднуються.

Якщо ви зайняті весь тиждень на роботі і на приготування їжі залишається мало часу, раджу заготовити соус про запас, і заморозити. Він добре зберігається в морозильній камері, до вечері залишиться зварити макарони і приправити соусом.

  • Час приготування: 30 хвилин.
  • Кількість порцій: 4.

Густий м'ясний соус з фаршу до макаронів

Інгредієнти для приготування густого м’ясного соусу з фаршу до макаронів:

  • 400 г свинячого фаршу;
  • 120 г ріпчастої цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 150 г томатного пюре;
  • 100 г солодкого перцю;
  • 50 г свіжої зелені за смаком;
  • 100 г сметани;
  • 15 г борошна пшеничного;
  • 15 г масла вершкового;
  • 15 мл оливкової олії;
  • по 1 чайній ложці паприки і порошку каррі;
  • сіль, цукор.

Спосіб приготування густого м’ясного соусу з фаршу до макаронів:

Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Зубчики часнику тиснемо ножем, дрібно ріжемо або пропускаємо через часниковий прес. У сковороді розігріваємо рафіновану оливкову олію, додаємо вершкове масло. Кидаємо подрібнені овочі в розігріту олію, пасеруємо до прозорого стану.

Густий м'ясний соус з фаршу до макаронів

Додаємо пасеровані овочі м’ясний фарш, в даному рецепті свинячий. Ви можете приготувати фарш з будь-якого м’яса, в залежності від своїх кулінарних уподобань.

Обсмажуємо м’ясо з овочами 10 хвилин, помішуємо, щоб фарш не злипався.

Густий м'ясний соус з фаршу до макаронів

Додаємо томатне пюре. Підійде готовий томатний соус, але, на мій погляд, корисніше подрібнити в блендері кілька стиглих помідорів.

Густий м'ясний соус з фаршу до макаронів

До томатного пюре додаємо нарізаний дрібною соломкою червоний солодкий перець.

Густий м'ясний соус з фаршу до макаронів

Насипаємо в сковороду мелену солодку паприку і порошок каррі, кухонну сіль за смаком і 1 чайну ложку цукрового піску, щоб врівноважити смаки.

Накриваємо сковороду кришкою, тушкуємо на помірному вогні 20 хвилин.

Густий м'ясний соус з фаршу до макаронів

У мисці змішуємо 100 мл холодної води, пшеничне борошно і сметану, розмішуємо, щоб не було грудочок борошна.

Густий м'ясний соус з фаршу до макаронів

Коли м’ясо буде майже готове, додаємо сметанний соус, знову доводимо до кипіння, готуємо ще 5-7 хвилин.

Густий м'ясний соус з фаршу до макаронів

За 1-2 хвилини до готовності додаємо в соус дрібно нарізану зелень – кінзу, петрушку або кріп ту, що більше подобається.

Перемішуємо і можна знімати готову страву з плити.

Густий м'ясний соус з фаршу до макаронів

До моменту готовності соусу, варимо макарони, поливаємо якісною оливковою олією першого холодного віджиму сорту екстра Extra Virgin. Залишаємо в каструлі з макаронними виробами трохи води, в якій вони варилися, так буде смачніше.

Поливаємо макарони соусом і відразу подаємо до столу. Приємного апетиту!

Густий м'ясний соус з фаршу до макаронів

до речі, за цим рецептом можна приготувати вегетаріанський соус, замінивши м’ясний фарш, фаршем з відварених лісових грибів, а сметану соєвим кремом.