Грушевий пиріг на сирному тісті

Незвично смачний і соковитий грушевий пиріг з сирного тіста. Багато хто говорить, що він виглядає як соняшник, такий пиріг безумовно сподобається дітям.

Кількість порцій: 8
Підготовка: 30 хв
Приготування: 40 хв

Інгредієнти для приготування грушевого пирога

  • рікотта 230 грам (можна замінити сиром)
  • цукор дві третина склянки
  • рослинне масло 6 столових ложок
  • молоко 6 столових ложок
  • борошно 3 склянки
  • розпушувач 3 чайних ложки (пекарський порошок)
  • груша 4
  • ванільний екстракт 1 чайна ложка
  • коньяк 1 столова ложка (або лікер, необов’язково)
  • кукурудзяний крохмаль 3 чайних ложки
  • один жовток яйця

Фото рецепт приготування грушевого пирога

  1. У великій мисці перемішати рікотту (творог), цукор, рослинна олія і молоко.рецепт приготування грушевого пирога
  2. В окремій мисці змішати муку і розпушувач.
  3. Невеликими порціями поступово додавати борошно в сирну суміш, формуючи тісто в круглу кулю. Тісто має бути м’яким і ніжним. Якщо ні — додати води чи борошна (залежно від щільності тіста), щоб був досягнутий необхідний результат .формуючи тісто в круглу кулю
  4. Покрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на час підготовки начинки.
  5. Видалити серцевину груш і порізати їх на кубики (близько 2,5 см або 1 дюйм). Викласти груші на сковороду і злегка обсмажити без додавання олії. Додати екстракт ванілі, коньяк або лікер. Якщо груші несолодкі — посипати трохи цукром. Готувати близько двох хвилин. Додати крохмаль і готувати до його розчинення і загустевания суміші. Дати начинці остигнути.Викласти груші на сковороду
  6. Розігріти духовку до 180С (350F).
  7. Розділити тісто на 2 однакові частини. На посипаній борошном поверхні розкачати кожну з частин у формі рівного кола.Розділити тісто
  8. На середину одного з кіл викласти начинку, відступаючи від країв близько 5 см.викласти начинку
  9. Покрити цю частину другим колом тіста. Пальцями притиснути краї, переконатися, що близько країв немає начинки.
  10. Щоб наш пиріг виглядав як соняшник, необхідно зробити надрізи по колу (близько 5 см або, від краю до центру, щоб вийшли пелюстки).пиріг виглядав як соняшник
  11. Загнути пелюстки у всередину, злегка повертаючи. Закріпити краю. Злегка збити жовток виделкою і пензликом помазати верх пирога.помазати верх пирога
  12. Запікати близько 40 хвилин, до рум’яної скоринки. Краще подавати в охолодженому вигляді.Запікати близько 40 хвилин