Гречаний хліб з мигдалем і бринзою

Гречаний хліб з мигдалем і бринзою
Ефектний хліб з вкрапленнями солоної бринзи і горіхів. Ідеально підходить до супів.

Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій: 12
Калорійність: 222 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування хліба з горіхами і бринзою

  • Борошно гречане 200 гр
  • Борошно пшеничне 300 гр
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 5 гр
  • Мигдаль 50 гр
  • Бринза 200 гр

Фото рецепт приготування хліба з горіхами і бринзою

  1. Просійте обидва види борошна в широку миску, додайте сіль і дріжджі.Фото рецепт приготування хліба з горіхами і бринзою
  2. Влийте теплу воду (близько 400 мл) та замісіть м’яке тісто. Місіть енергійно, поки тісто не перестане липнути до рук і не стане еластичним і пружним.тісто не перестане липнути до рук
  3. Мигдаль крупно наріжте і вмішайте в тісто.Мигдаль крупно наріжте
  4. Покладіть тісто в простору змащену олією миску, накрийте харчовою плівкою або рушником і поставте в тепле місце для підйому на сорок хвилин. Тісто повинно збільшитися в об’ємі в два рази. Після цього обімніть його і дайте підійти ще раз.Покладіть тісто в простору змащену олією миску
  5. Готове тісто розділити на дві частини і з кожної зробіть корж товщиною близько 2 см. Розкладіть по них кубики бринзи і скачайте в рулет.Готове тісто розділити на дві частини
  6. Акуратно надайте рулетам форму довгого батона. Намагайтеся, щоб сир був повністю закритий тістом з усіх боків.Акуратно надайте рулетам форму довгого батона
  7. Покладіть батони на деко, застелене папером для випічки, накрийте і дайте полежати 25-30 хвилин. Потім зробіть гострим ножем насічки хрест-навхрест і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Печіть 25-30 хвилин.зробіть гострим ножем насічки
  8. Готовий гречаний хліб перекладіть на решітку і остудіть. Приємного апетиту!Готовий гречаний хліб перекладіть
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!