Гречані млинці з яйцем

Гречані млинці з яйцем
Слово «Galette» по-французьки означає «корж», «сухар», «галета», але на північному заході Франції це млинець з гречаного борошна. Такі млинці, як правило, самі по собі несолодкі і подаються з несолодкими начинками: сиром, яйцями, беконом, шинкою або рибою. Пропоную спробувати найпростіший варіант — гречаних млинців з яйцем.


Час приготування: 50 хвилин
Порцій: 8
Калорійність: 222 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування гречаних млинців з яйцем

  • Борошно пшеничне 125 гр
  • Борошно гречане 125 гр
  • Яйце куряче 6 шт.
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Цукор-пісок 10 гр
  • Рослинна олія 40 мл

Фото рецепт приготування гречаних млинців з яйцем

  1. У миску просійте обидва види борошна.Фото рецепт приготування гречаних млинців з яйцем
  2. Влийте 600 мл води і швидко перемішайте. У випадку з гречаною мукою воду треба вливати відразу всю, інакше важко буде розмішати грудки. Додавайте яйця, не припиняючи помішувати.У випадку з гречаною мукою
  3. У тісто додайте сіль і цукор.У тісто додайте сіль і цукор
  4. Влийте рослинну олію і ще раз перемішайте. тісто має вийти досить рідким, щоб вийшли тонкі млинці. В окрему миску розбийте яйця і перемішайте вилкою до однорідності.тісто має вийти досить рідким
  5. Налийте тісто на розігріту, змащену маслом сковороду, і рівномірно розподіліть. Вогонь повинен бути досить великим.Налийте тісто
  6. Як тільки млинець підсмажиться з одного боку, переверніть і відразу ж налийте на підсмажену сторону 2-3 ст.л. яйця. Коли воно почне схоплюватися, складіть млинець навпіл і обсмажте з двох сторін.складіть млинець навпіл
  7. Їжте гречані млинці з яйцем гарячими. До таких млинців добре підійдуть будь які солоні начинки, наприклад, риба.Їжте гречані млинці з яйцем гарячими
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!