Готуємо вечерю за півгодини

Готуємо вечерю за півгодини

Звичайно, чудово, коли у вас є можливість приготувати на вечерю щось смачне і незвичайне, порадувати себе і домашніх. Але що робити, якщо ви цілий день проводите на роботі і ввечері вже зовсім немає сил, а треба нагодувати всю сім’ю? Тут вже не до вишукувань! Але ж хороша і смачна вечеря — не обов’язково складна і дорога. Головне, щоб їжа була не тільки здоровою і корисною, а й різноманітною.

Для швидкого готування важливо дотримуватися три принципу: спрощувати, планувати і комбінувати. І, на жаль, доведеться закрити очі на те, що приготовлена їжа не буде створена за всіма правилами високої кухні.

Чим простіше, тим краще

 

Чим простіше, тим краще
Коли у вас всього півгодини на приготування вечері, то неможливо затівати щось масштабне — запікати м’ясо в духовці або робити складний гарнір. Для таких ситуацій варто вибирати більш прості страви. В якості основного блюда можуть бути курячі ніжки, свинячі відбивні, яловичі котлети. Якщо зовсім мало часу, виручать м’ясні напівфабрикати. З гарнірів можна вибрати рис або гречку, варену картоплю, пасту. Прекрасно рятують становище досить корисні і швидкі в приготуванні заморожені овочі, а також яйця.

У вас є план, шеф?

Щоб вечеря не застала вас зненацька, важливо спланувати все заздалегідь. Ще на вихідних продумайте меню на весь тиждень, закупите необхідні продукти, щоб після роботи вам не довелося витрачати час і бігти в магазин. Переконайтеся, що у вас є достатній запас круп, макаронних виробів і овочів, а в холодильнику лежать м’ясо або напівфабрикати.

Якщо вам потрібно приготувати одночасно дві страви, вирішите, з яких з них варто почати, щоб, поки воно буде готуватися на плиті, мати можливість зайнятися іншим. Таким чином, ви зможете заощадити час і приготувати все одночасно.

Якщо деякі страви вимагають додаткового часу на приготування, то частина роботи можна зробити заздалегідь — особливо це стосується м’ясних страв. Наприклад, якщо ви плануєте готувати курячі ніжки, то замаринувати їх з перцем, сіллю і приправами можна напередодні ввечері або з ранку, а перед вечерею просто обсмажити на сковороді. Також заздалегідь можна заготувити і фарш для котлет.

Комбінуйте з розумом

Щоб ваші прості страви не були одноманітними і нудними, можна додати в них родзинку. Наприклад, зварити рис або гречку з додаванням заморожених овочів або приправ. Паста відмінно поєднується з броколі і цвітною капустою: овочі можна підсмажити, поки макаронні вироби будуть варитися, а потім об’єднати вже готові інгредієнти. Надати «товарний» вигляд вареної картоплі можна, якщо нарізати її великими шматками і протягом п’яти хвилин обсмажити в олії з додаванням приправ.

Комбінуйте з розумом

Урізноманітнити їжу можна консервованими овочевими салатами, зеленим горошком, овочевою ікрою, соусами. Не забувайте про свіжі зелень і овочі, а також про смачний хліб. Комбінуйте страви та добавки, проявляйте винахідливість і фантазію, вносите корективи відповідно до ваших індивідуальних переваг.

Привабливість вашим стравам можна надати за допомогою сервіровки: красивого посуду, апетитно викладеної на тарілки їжі, симпатичних серветок.

Слідуючи цим простим порадам, ви дійсно будете встигати за півгодини приготувати повноцінний вечерю для всієї родини. А улюблені складні страви можна відкласти до вихідних!