Готуємо «в тісті» — найкращі страви

Готуємо «в тісті» - найкращі страви

Страви з категорії «в тісті» люблять багато — це завжди ситно і смачно! Але чи всі варіанти «в тісті» ми перепробували? Приготувати в тісті можна практично все, починаючи від м’яса і риби і закінчуючи різними овочами та фруктами. Часто овочі, приготовані таким способом, із задоволенням їдять дітки, навідріз відмовлялися їсти той же овоч у звичайному вигляді. Звичайно, приготовані в тісті продукти виходять більш калорійними, але ж можна ж іноді порадувати себе і домашніх!


Найвідоміша страва в тісті — це, звичайно, сосиска. До речі, незайвим буде уточнити: під стравами в тісті маються на увазі страви, приготовані в повноцінному тісті і загорнуті в нього, а не в клярі, в який, на відміну від тіста, продукти не загортаються, а умочують. Дуже часто відбувається підміна цих понять, коли під стравою «в тісті» називають продукт, приготований в клярі.

Як готувати сосиски в тісті знають, напевно, все.

Рецепт найпростіших і швидких сосисок в тісті

 

Рецепт найпростіших і швидких сосисок в тісті

Знадобиться:

  • 500 г готового тіста листкового прісного чи дріжджового;
  • 8-9 сосисок.

Як приготувати сосиски в тісті

Розморожене тісто розкачати в пласт шаром 3 мм, розрізати на смуги по 30-35 см завдовжки і 3-4 см шириною. Обернути сосиску тістом, намотуючи його на сосиску внахлест, защипнути краї тіста. Викласти сосиски на застелене пергаментом деко, випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хв.

За таким алгоритмом дій можна приготувати в тісті все, що душі завгодно, а урізноманітнити страву можна, додавши до «начинки», обгорнені тістом, сир, мариновані огірочки, моркву по-корейськи і т.д.

Сосиски в тісті — словосполучення всім знайоме і звичне, чого не скажеш про, наприклад, котлети в тісті.

Рецепт приготування котлети в тісті

 

Рецепт приготування котлети в тісті

Знадобиться:

  • 500 г фаршу свинина + яловичина;
  • 100 г сиру твердого;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина;
  • рубана зелень;
  • чорний перець;
  • спеції;
  • сіль;
  • панірувальні сухарі;
  • тісто готове дріжджове.

Як приготувати котлети в тісті

Перемішати фарш з тертими на тертці часником і цибулею, вбити яйце, додати зелень, поперчити і посолити, перемішати, сформувати котлети, поклавши в них шматочками нарізаний сир так, щоб він опинився всередині котлети. Запанірувати котлети в сухарях, викласти на змащене маслом деко, запікати 15-20 хв у розігрітій до 200-210 градусів духовці. Нарізати тісто смужками, намотати на котлети, не защипуючи краю — котлетка повинна по краях злегка «визирати». Викласти котлети в тісті на деко, присипавши його мукою, запекти ще 20 хв при температурі 210 градусів.

Не менше смакота вийде, якщо запекти в тісті стегенце.

Рецепт стегенця в тісті

 

Рецепт стегенця в тісті

Знадобиться:

  • 1 стегенце;
  • по 2 лаврових листа і зубчики часнику;
  • 3 ст.л. майонезу;
  • спеції;
  • сіль.

Для тіста:

  • 1/2 склянки води;
  • 2 ст.л. майонезу;
  • борошно.

Як приготувати стегенце в тісті

Стегенце промити, обсушити, натерти спеціями, сіллю, пропущеним через прес часником, обмазати майонезом, покласти лаврові листочки і загорнути його в поліетиленовий пакет, зав’язавши його, добре перемішати і дати промаринуватися 2-3 години. У ємності з’єднати воду з майонезом для тіста, перемішати, всипати таку кількість борошна, щоб вийшло м’яке тісто, розкачати його в пласт на присипаній борошном поверхні, нарізати тонкими смужками, обмотати стегенце і запекти його 30-40 хв в розігрітій до 170 градусів духовці.

Більш популярним і відомим є рецепт курячих гомілок в тісті, але, як можна бачити, в тісті можна запікати і ціле стегенце, а також крильця і навіть цілу курку. Звичайно, тісто для таких страв можна використовувати різне і по-різному обертати ним продукти як у вигляді «мумії», коли воно нарізається смужками, так і цільним пластом.

Рецепт свинини в тісті

 

Рецепт свинини в тісті

Знадобиться:

  • 500 г м’якоті свинини;
  • 2 цибулини;
  • перець;
  • сіль;
  • спеції;

Для тіста:

  • 15 г вершкового масла;
  • 4 ст.л. молока;
  • 1 яйце;
  • борошно.

Як приготувати свинину в тісті

Поєднавши інгредієнти, замісити еластичне, але не дуже круте тісто. Невеликими шматочками нарізати м’ясо, півкільцями нарізати цибулю, перемішати їх, поперчити і посолити, приправивши травами і спеціями за смаком. У коло розкачати тісто в два рази більше діаметром, ніж форма, в якій ви будете запікати блюдо. Змастити форму вершковим маслом, укласти тісто — кінці будуть звисати з форми, викласти м’ясо з цибулею, накрити начинку тістом, з’єднавши і защипнувши протилежні края. Випікати близько 50 хв в розігрітій до 180 градусів духовці до набуття тістом легкого коричневого кольору. М’ясо вийде соковитим і смачним.

Що стосується фруктів і овочів, одним з найбільш вдалих варіантів є яблуко в тісті.

Рецепт приготування яблука, запеченого в тісті

 

Рецепт приготування яблука, запеченого в тісті

Знадобиться:

  • 70 г листкового тіста;
  • 1 яблуко;
  • 1 яйце;
  • 1,5 ч.л. цукру;
  • кориця.

Як приготувати яблуко в тісті

Перемішати цукор і корицю, зрізати верхівку яблука, вирізати серцевину, зрізати шкірку з яблука і його зрізаної частини, натерти сумішшю кориці і цукру, поставити верхівку на яблуко назад. Тісто нарізати тонкими смужками по 1 см шириною і обернути яблуко, обмазати збитим жовтком, загорнути у фольгу так, щоб вона практично не торкалася яблука, запекти 20 хв в розігрітій до 120 градусів духовці до рум’янцю тіста.

Страви в тісті виходять дуже апетитними, тому краще відразу готувати тільки на один раз, щоб не переборщити з калоріями. Запікайте в тісті овочі, банани, м’ясо, рибу, курку — обов’язково буде смачно!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!