Готуємо смачний рибний пиріг

Готуємо смачний рибний пиріг

Цей рибний пиріг — дуже смачне і домашнє блюдо. У ньому поєднуються відтінки смаків середземноморської кухні: оливки і розмарин , і більш звичні для нас кріп і кінза . Вообщем , варто спробувати , адже він ще й дуже цікавий в оформленні.

Час приготування: 2 години
Порцій: 16
Калорійність: 338 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування рибного пирога

  • Дріжджі сухі активні 7 г
  • Цукор-пісок 5 г
  • Борошно пшеничне 700 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста (100г) 1 шт.
  • Рослинна олія 40 мл
  • Розмарин гілочки 5 шт.
  • Чебрець 5 г
  • Болгарський перець (грунтовий) 300 г
  • Оливки без кісточки 50 г
  • Форель 600 г
  • Часник нарізаний 3 зубчика.
  • Кінза (коріандр) 10 г
  • Кріп 10 г
  • Лимонний сік 20 мл
  • Оливкова олія 20 мл

Рецепт приготування рибного пирога

  1. У теплій воді (300мл) розчинити дріжджі , цукор , сіль за смаком ( близько однієї чайної ложки) , додати частину борошна (100 — 200г) . Все добре перемішати.Рецепт приготування рибного пирога
  2. Розм’якшене вершкове масло , 2 яйця , борошно, що залишилося додати до тіста , добре вимісити , накрити рушником та помістити в тепле місце підходити на годину-півтора.додати до тіста
  3. Цибулю порізати кубиками , пасерувати на середньому вогні на рослинному маслі до прозорості. Додати розмарин і чебрець (листочки відокремивши від гілочок).Додати розмарин і чебрець
  4. Болгарський перець порізати кубиками , чорні оливки розчавити і трохи подрібнити , додати до цибулі.Болгарський перець порізати кубиками
  5. Філе форелі порізати невеликими шматочками , часник подрібнити , травичку порубати , додати всі в сковороду , посмажити хвилину — дві до зміни кольору риби , посолити. Скропити лимонним соком.Філе форелі порізати
  6. Тісто поділити на дві рівні частини , кожну розкачати у формі прямокутника , орієнтуючись на розмір деко.Тісто поділити на дві рівні частини
  7. На одну частину розкачаного тіста викласти начинку у формі риби , не забуваючи про хвіст.викласти начинку у формі риби
  8. Накрити другою половиною тіста , вдавлюючи пальцями краю риби за попередньо викладеної формі , надлишки тіста обрізавши ножем. Защепіть краї тіста як у вареників.Накрити другою половиною тіста
  9. Деко вистелити пергаментом , рибу перевернути швом донизу на деко. Залишки тіста використовувати для прикраси (плавники , лушпиння) . Рибу змастити оливковою олією.Рибу змастити оливковою олією
  10. Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 60-80 хвилин , поки не підрум’яниться. Трохи остудити і подавати. Можна також подавати в холодному вигляді. Приємного апетиту!Випікати пиріг
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!