Готуємо шашлик в беконі

Готуємо шашлик в беконі

У багатьох з нас літо міцно пов’язане з виїздами на природу і, звичайно, з приготуванням м’яса або риби на вугіллі. Причому у кожного є свій погляд на їх приготування, найчастіше з крайнощами. По-перше, головне — це якість м’яса. Якщо з цим вгадати, то зіпсувати його буде дуже важко. І навпаки, ніякі супер-маринади і технології не зроблять смачного шашлику з невідповіднї сировини.


По-друге, що дотримання суворих правил не завжди призводить до задоволення смаків споживачів кінцевим продуктом. Так, не раз велика компанія з’їдала примітивно смажену на вугіллі курку, а вишукано замаринована за всіма правилами баранина залишалася майже недоторканою.

Час приготування: 13 годин
Порцій: 6
Калорійність: 665 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування шашлику в беконі

  • Яловичина для смаження 1200 гр
  • Цибуля ріпчаста (100г) 2 шт
  • Сіль морська 1 ч.л.
  • Перець мелений чорний 1 ч.л.
  • Бекон 350 г

Фото рецепт приготування шашлику в беконі

  1. Вибір компонентів цього шашлику невипадковий. Яловичина — м’ясо зовсім нежирне, тому зайвий жирок у вигляді копченої свинячої грудинки їй не зашкодить. До того ж бекон передає м’ясу свій копчений присмак. Саме тому спеціями краще не захоплюватися, інакше вони можуть заглушити ці смакові нотки. Ріжемо м’ясо не надто великими шматками.рецепт приготування шашлику в беконі
  2. Додаємо нарізану цибулю, злегка пом’яту з великою морською сіллю, перчимо. Я спеціально не пишу про маринад, тому що це не головне в цьому рецепті. Залишаємо м’ясо маринуватися 5-6 годин у прохолодному місці.Додаємо нарізану цибулю
  3. Бекон ріжемо тонкими довгими скибочками і загортаємо в нього шматки м’яса. Надягаємо на шампур так, щоб бекон не розгорталася. У мене скибочки бекону обертали м’ясо трохи більше, ніж наполовину.Бекон ріжемо тонкими довгими скибочками
  4. Смажимо на гарячому вугіллі, постійно повертаючи шампури. При смаженні важливо запастися водичкою, бо плавиться жир з бекону капає на вугілля і постійно норовить посильніше його розпалити.Смажимо на гарячому вугіллі