Готуємо пиріг з груш і яблук

Смачний рецепт ароматного пирога з яблуками, грушами і корицею. Його дуже легко готувати і пиріг завжди виходить гарним і смачним.

Кількість порцій: 1 пиріг діаметром близько 23 см
Підготовка: 40 хв
Приготування: 50 хв

Інгредієнти для приготування пирога з груш і яблук

  • дві основи для пирога (одна для низу, інша для верху, посилання на рецепт нижче)
  • три груші (очистити і нарізати тонкими часточками)
  • яблуко 3 (очистити і нарізати тонкими часточками)
  • кукурудзяний крохмаль 3 столових ложок
  • цукор 5 столових ложок (або більше, за смаком, залежить ще від солодощі фруктів)
  • лимонний сік 2 чайних ложки
  • кориця 1 чайна ложка
  • яйце 1 (злегка збити виделкою)

Фото рецепт приготування  пирога з груш і яблук

  1. Приготувати основу для пирога з вершковим сиром. Посилання на рецепт основи .рецепт приготування  пирога з груш і яблук
  2. На злегка посипаною борошном поверхню розкачати одну з основ пирога в коло діаметром близько 30 см. Перекласти тісто у форму для пирога (я використовувала роз’ємну форму).розкачати одну з основ пирогаПерекласти тісто у форму для пирога
  3. Знову злегка посипати поверхню борошном і розкачати другу основу для пирога, щоб теж вийшов круг діаметром близько 30 см. Використовуючи ніж для піци (або звичайний ніж), нарізати розкачане тісто смужками (кожна смужка шириною трохи більше 1 см).посипати поверхню борошном
  4. У великій мисці змішати шматочки груш, яблук, кукурудзяний крохмаль, цукор, лимонний сік і корицю. Викладіть начинку на нижній шар пирога.змішати шматочки грушВикладіть начинку на нижній шар пирога
  5. Розігріти духовку до 220С (425F).
  6. Викласти кілька смужок тіста паралельно одна одній (поверх начинки), залишити між ними відстань трохи більше 1 см. Потім викласти ще кілька смужок тіста перпендикулярно попереднім.
  7. Відірвати надлишки тіста і притиснути пальцями края. Використовувати залишки тіста для обробки країв пирога.Використовувати залишки тіста
  8. Змастити пиріг яйцем і випікати 20 хвилин. Потім знизити температуру до 180C (350F) і випікати ще 30-40 хвилин, поки верх пирога не буде золотистим а начинка не буде кипіти.Змастити пиріг яйцем
  9. Дати пирога охолонути близько 1 години.
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!