Готуємо французький суп з цибулею

Класичний рецепт французького супу з цибулею на основі яловичого бульйону, з карамелізованою цибулею, Французьким хлібом і сиром. Незвичайно смачний і незвичайний суп. Цим рецептом поділилася зі мною моя подруга.

Кількість порцій: 2
Підготовка: 10 хв
Приготування: 50 хв

Інгредієнти для приготування французького супу з цибулею

  • яловичий бульйон 4 чашки
  • цибулина 1 (велика, нарізана кубиками)
  • червоне вино 1/4 чашка
  • борошно 2 столові ложки
  • Французький хліб 2 скибочок
  • вершкове масло 3 столових ложки
  • хересний оцет 1 чайна ложка ( оцет Шеррі )
  • цукор 1 щіпка
  • лавровий лист 1
  • сир (тертий, за смаком, суміш Пармезану і Чеддер, або сиру Грюйєр)
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування французького супу з цибулею

  1. Розтопити одну столову ложку вершкового масло в каструлі середнього розміру з товстим дном. Додати цибулю, посолити, накрити кришкою і обсмажувати декілька хвилин. Потім додати дрібку цукру, зменшити вогонь до самого маленького і готувати цибулю 25-30 хв, поки він не стане коричневим, але не горілим (перемішувати кожні пару хвилин).Рецепт приготування французького супу з цибулею
  2. Додати в каструлю половину столової ложки вершкового масла, потім борошно добре перемішати.борошно добре перемішати
  3. Поступово додавати вино і яловичий бульйон, постійно помішуючи. Додати лавровий лист, посолити і поперчити за власним смаком і готувати ще десять хвилин.
  4. Додати хересний оцет і, якщо необхідно, ще посоліть.одати хересний оцет
  5. Розігріти духовку до 230C (450F).
  6. Покласти на шматочки хліба трохи вершкового масла, посипати сіллю і перцем. Запікати в розігрітій духовці 1-2 хвилини, потім вийняти з духовки, посипати сиром і запікати ще 2 хвилини.Покласти на шматочки хліба
  7. Розігріти духовку в режимі бройлер (верхній нагрівальний елемент) або гриль. Розлити суп на два порційних горщика. Покрити рясно сиром і помістити в духовку на 1-2 хвилини, щоб верх став золотистим.Розлити суп на два порційних горщикаПокрити рясно сиром