Готуємо домашні млинці на молоці

Чудова ідея для сніданку у вихідний або для десерту. Начинка може бути будь-який: варення, фрукти, сир, сир, ікра…

Кількість порцій: 14 млинців
Підготовка: 20 хв
Приготування: 20 хв

Інгредієнти для приготування млинців на молоці

  • яйце 3
  • сіль три чверті  чайної ложки
  • цукор 1 столова ложка
  • молоко 2 склянки
  • борошно 2 склянки
  • рослинне масло 3 столових ложки
  • вершкове масло (розм’якшене, для змазування млинців)
  • рослинне масло (для змащування сковороди)

Фото рецепт приготування млинців на молоці

  1. У великій мисці за допомогою віночка змішати яйця, сіль, цукор і молоко.
  2. Поступово вмішувати борошно, доки тісто не буде однорідним (без грудок). Додати рослинне масло і ще раз перемішати.рецепт приготування млинців на молоці
  3. Дати тісту постояти близько 15 хвилин.
  4. На середньому вогні розігріти сковороду. Змастити її невеликою кількістю рослинного масла (за допомогою пензлика або паперового рушника).
  5. У сковороду налити близько чверті склянки тіста (якщо сковорода велика — майже цілий черпак). Круговим рухом повертати сковороду, щоб тісто розподілилося рівномірно по всьому дні сковороди.налити близько чверті склянки тістаКруговим рухом повертати сковороду
  6. Коли нижня частина новоспеченого млинця стане золотистого кольору це займе хвилину або навіть менше), відсунути краї за допомогою дерев’яної лопатки і перевернути млинець. Смажити з іншого боку.частина новоспеченого млинця
  7. Коли млинець готовий — перекласти його на тарілку. Зверху змастити невеликою кількістю вершкового масла.
  8. Повторити дії з рештою тіста (при необхідності змащувати сковороду маслом). Викладати кожний наступний млинець поверх попереднього.
  9. Додати в млинці улюблену начинку (фрукти, варення, сир, сир, ікру або навіть м’ясо) і подавати.Додати в млинці улюблену начинку
...