Готуємо чашушулі

чашушулі

Чашушулі — страва з м’яса яловичини (телятини), родом з Грузії. У перекладі з грузинського означає «гострий», тому це блюдо рекомендується готувати з великою кількістю гострого перцю, але звичайно, можна ступінь гостроти визначити під себе.

Ця страва готується у власному соку, що забезпечує йому неповторний смак, дуже м’який і гострий одночасно. Готувати страву потрібно в казані, що б м’ясо не вийшло сухим і жорстким. Як правило, чашушулі подається без гарніру, з лавашем. Пропоную Вашій увазі рецепт з маленькою часткою імпровізацією.

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Калорійність: 343 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування чашушулі

  • Телятина 500 гр
  • Аджика 4 столові л.
  • Цибуля ріпчаста 100г 2 шт.
  • Сіль 1.25 чайної ложки
  • Два зубки часнику
  • Рослинна олія 20 мл
  • Коріандр сушений (кінза ) одна чайна ложка
  • Перець чорний мелений одна чайна ложка
  • Хмелі-сунелі одна чайна ложка
  •  Помідори червоні 300 гр
  • Перець солодкий зелений пів перчини
  • Перець солодкий жовтий пів перчини
  • Кріп 50 гр
  • Петрушка 30 гр

Фото рецепт приготування чашушулі

  1. М’ясо нарізати невеликими шматочками.Фото рецепт приготування чашушулі
  2. Додати аджику.Додати аджику
  3. Цибулю нарізати тоненькими півкільцями.Цибулю нарізати
  4. Відправляємо її в м’ясо і ручками вимішуємо, розділяючи півкільця цибулі один від одного.Відправляємо її в м'ясо
  5. Додати трохи солі, знову перемішати і залишити маринуватися на 30 хв.Додати трохи солі
  6. Тим часом подрібнити часник.подрібнити часник
  7. Розжарити казан, розігріти трохи рослинного масла і занурити туди наш ароматний маринад.ароматний маринад
  8. М’ясна цибульно- аджична суміш засичала, розносячи прекрасний аромат по кухні 🙂М'ясна цибульно- аджична суміш засичала
  9. Беремо лопаточку (ну або чим вам зручно) і помішувати, даючи випаруватися зайвій волозі.даючи випаруватися зайвій волозі
  10. Як тільки рідина трохи зменшиться в об’ємі, додати посічений часник. Перемішати.додати посічений часник
  11. І ось тут ми починаємо додавати спеції. Коріандр.починаємо додавати спеції
  12. Чорний мелений перець.Чорний мелений перець
  13. І, звичайно ж, хмелі-сунелі. Знову все вимішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо кришкою настоятися, приблизно, 15 хв.хмелі-сунелі
  14. За 15 минулих хвилин, встигаємо забрати зайве зі столу, вимити посуд 🙂 і подрібнити в блендері помідори.подрібнити в блендері помідори
  15. Додати томати в казан, знову перемішати і збільшити вогонь. Гасити 30 хв.Додати томати в казан
  16. Поки наша смакота гаситься, нарізати перці маленькими кубиками.нарізати перці маленькими кубиками
  17. Минуло 30 хвилин … Відкриваємо кришку і вдихаємо чудовий аромат нашого чашушулі.аромат нашого чашушулі
  18. Додаємо сіль.Додаємо сіль
  19. Пів чайної ложки червоного меленого перцю. Перемішати і залишити тужити ще на 3 хвилини.Пів чайної ложки червоного меленого перцю
  20. Тим часом рубаємо кріп та петрушку.рубаємо кріп та петрушку
  21. Відправляємо в блюдо нарізані дрібними кубиками перчики, тушкуємо ще дві хвилининарізані дрібними кубиками перчики
  22. І зелень. Закриваємо кришку, вимикаємо плиту і даємо настоятися 15 хвилин.І зелень
  23. Ну і на останок — гемріелад мііртві, дорогі читачі! 🙂