Голубці в томатному соусі

Голубці в томатному соусі

Я знаю багато рецептів голубців, але цей — однин з моїх улюблених. Дуже ситне і вітамінне блюдо, яке напевно сподобається всій родині.

Час приготування: 1 година 15 хвилин
Порцій: 6
Калорійність: 515 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування голубців в томатному соусі

  • Яловичий фарш 1000 гр
  • Рис басматі 200 гр
  • Морква 200 гр
  • Капуста білокачанна 1000 гр
  • Помідори червоні 400 гр
  • Томатна паста 30 гр

Фото рецепт приготування голубців в томатному соусі

  1. Заздалегідь відварити й остудити рис. Приготуємо м’ясний фарш, провернувши в м’ясорубці 1 кг яловичини, одну цибулину і два зубчики часнику. Морква натремо на крупній тертці і змішаємо з фаршем і рисом.Фото рецепт приготування голубців в томатному соусі
  2. Виріжемо у капусти качан і опустимо листя капусти в підсолену киплячу воду на 5-10 хвилин. Як тільки листки стануть злегка м’якими, капусту потрібно буде вийняти і обережно відокремити листки.
  3. У підставу кожного аркуша викласти невелику порцію фаршу і сформувати голубець, «складаючи» лист у напрямку до його кінчика.У підставу кожного аркуша викласти невелику порцію фаршу
  4. Сформовані голубці обсмажити на середньому вогні 3-5 хвилин. Після цього додати нарізані часточками томати, томатну пасту і тушкувати на слабкому вогні до готовності.Сформовані голубці обсмажити на середньому вогні