Гірчичний майонез фото рецепт

Гірчичний майонез фото рецепт
Хочу запропонувати вашій увазі простий рецепт смачного домашнього майонезу. Він був приготований мною з гірчичного масла і саме тому названий гірчичним — це масло додасть продукту приємний аромат і більш насичений жовтий колір. Однак ви можете використовувати і будь-яке інше рослинне масло і назвати майонез оливковою, соняшниковою або яким-небудь ще — на ваш розсуд 🙂 Для приготування вам знадобиться блендер — з ним весь процес займе пару хвилин.


Час приготування: 20 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 372 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування гірчичного майонезу

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Гірчичне масло 150 мл
  • Сіль морська 1/5 чайної л.
  • Оливки без кісточки 40 гр
  • Лимонний сік 5 мл

Фото рецепт приготування гірчичного майонезу

  1. Головні фігуранти приготування майонезу — це рослинне (гірчичне) масло і яйце. Яйце беремо цілком (жовток + білок), тоді майонез вийде густим і щільним. Кількість масла можна варіювати — зменшити або збільшити. Мною поки не встановлено вплив кількості масла на характеристики майонезу. Можливо, чим більше масла, тим він стає жирніше. Якщо ви володієте достовірною інформацією з цього приводу, буде здорово, якщо ви розкриєте її в коментарях.Фото рецепт приготування гірчичного майонезу
  2. Заливаємо в блендер гірчичне масло, розбиваємо туди яйце, і туди ж закидаємо 1/5 чайної ложки солі, кілька крапель соку лимона і 4 оливки без кісточки. Оливки ми з вами використовуємо замість більшої кількості лимонного соку — вони настільки ж подкислять наш майонез, тільки смак у них набагато цікавіше і пікантніше. Якщо ви робили майонез просто з лимонним соком, думаю, ви відчуєте різницю.Заливаємо в блендер гірчичне масло
  3. Включаємо блендер і починаємо акуратно рухати його в процесі перемішування вгору-вниз. Прозора субстанція відразу почне ставати матовою і поступово густіти. Збивати потрібно приблизно протягом хвилини, поки маса не набуде однорідності і не придбає консистенцію густого майонезу.придбає консистенцію густого майонезу
  4. Гірчичний майонез готовий! Можна відразу заправляти ним страви, а можна покласти в холодильник на кілька днів. Напевно, єдиний недолік домашнього майонезу в тому, що він недовго зберігається, але в цьому і його плюс, адже він повністю натуральний.Гірчичний майонез готовий
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!