Гарбузово-картопляна запіканка

Гарбузово-картопляна запіканка

Пісне меню може бути цікавим і різноманітним. В якості підтвердження цієї тези пропоную вам подивитися і оцінити рецепт гарбузово-картопляної запіканки — абсолютно пісної, але смачної страви. Я використовувала гарбуз butternut squash (такий грушоподібний невеликий гарбуз), але можна брати будь-який сорт гарбуза. Від цього може змінюватися колір і ступінь солодощі запіканки.

Після закінчення посади або просто при бажанні в овочеве пюре можна додати замість масла одне-два збитих яйця, тоді консистенція готової запіканки буде більш щільною і сама запіканка буде краще триматися.

Час приготування: одна година двадцять хвилин
Порцій: 8
Калорійність: 206 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування гарбузово-картопляної запіканки

  • Картопля 600 гр
  • Гарбуз мускатний 600 гр
  • Рослинна олія 80 мл
  • Цибуля ріпчаста (100г) одна цибулина
  • Капуста білокачанна 150 гр
  • Манка, манна крупа 55 гр
  • Сіль одна чайна ложка

Фото рецепт приготування гарбузово-картопляної запіканки

  1. Картоплю і гарбуз очистити, нарізати досить великими шматками і зварити (я готувала в пароварці 30 хвилин).Фото рецепт приготування гарбузово-картопляної запіканки
  2. Нарізати велику цибулину тонкими півкільцями, тонко нашаткувати капусту.тонко нашаткувати капусту
  3. Всі разом обсмажити в маленькій кількості рослинної олії до легкого золотистого кольору.
  4. Гарбуз з картоплею розім’яти на пюре, додати три столові ложки рослинної олії і манну крупу, посолити.Гарбуз з картоплею розім'яти на пюре
  5. Добре перемішати до однорідності.
  6. Дно рознімної форми змастити маслом, посипати манною крупою або сухарями. Половину овочевого пюре викласти рівним шаром на дно форми.Половину овочевого пюре викласти рівним шаром
  7. Зверху покласти цибульно-капустяну начинку.
  8. Начинку закрити шаром пюре, що залишилося, розрівняти і змастити олією. Дуже добре для цього підійде кулінарний силіконовий пензлик.Начинку закрити шаром пюре
  9. Запіканку поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати 30-35 хвилин до повної готовності.
  10. Подавати як самостійне пісне блюдо або як гарнір. Дуже смачна запіканка як у гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!