Гарбузовий хліб

Гарбузовий хліб
Яскравий життєрадісний хліб, м’який і сонячний. Важливо вибрати гарбуз з оранжевою м’якоттю і добрим смаком. Гарбузи butternut для цього підходять ідеально.


Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій: 12
Калорійність: 211 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування гарбузового хліба

  • Дріжджі сухі швидкодіючі 10 г
  • Гарбуз мускатний  700 гр
  • Сіль морська одна ч.л.
  • Рослинна олія 20 мл
  • Борошно пшеничне 600 гр

Фото рецепт приготування гарбузового хліба

  1. Гарбуз очистіть, видаліть насіння і наріжте шматочками товщиною близько 1 см. Нам знадобиться 500 гр м’якоті. Викладіть на декj в один ряд, збризніть рослинною олією.Фото рецепт приготування гарбузового хліба
  2. Накрийте фольгою і запікайте при температурі 190 градусів до м’якості (приблизно 25 хвилин).Накрийте фольгою і запікайте
  3. Готовий гарбуз перетворите в пюре, додавши трохи (до 100 мл ) води при необхідності.Готовий гарбуз перетворите в пюре
  4. Борошно просійте в широку миску, додайте сіль і дріжджі, перемішайте. У середині зробіть поглиблення і вилийте туди гарбузове пюре. Слідкуйте, щоб воно не було гарячим.Борошно просійте в широку миску
  5. Замісити тісто до пухкого стану, поки воно не стане добре відлипати від рук.Замісити тісто до пухкого стану
  6. Накрийте рушником та залиште в теплому місці на сорок хвилин для підйому. Тісто має збільшитися щонайменше вдвічі.Тісто має збільшитися щонайменше вдвічі
  7. Тепер ще помісити тісто, щоб видалити з нього все повітря, потім сформуйте батон. Залиште його, накривши рушником, на 20 хвилин, потім гострим ножем зробіть діагональні надрізи глибиною 1-2 см.Тепер ще помісити тісто
  8. Поставте хліб у гарячу (220 градусів) духовку і випікайте пів години.Поставте хліб у гарячу (220 градусів) духовку
  9. Остудіть готовий гарбузовий хліб на решітці і подавайте.Остудіть готовий гарбузовий хліб