Фрикадельки в томатно-сметанному соусі

Простий рецепт фрикадельок з яловичого фаршу, панірувальних сухарів, часнику і пармезану. Суміш сметани і томатного соусу надає цим фрикадельок особливий цікавий смак.

Кількість порцій: 6
Підготовка: 10 хв
Приготування: 45 хв

Інгредієнти для приготування фрикадельок в томатно-сметанному соусі

  • яловичий фарш 700 грам
  • панірувальні сухарі три чверті склянки
  • часник 3 зубчики (дрібно нарізаний)
  • пів цибулини
  • яйце 3
  • томатний соус дві третини склянки
  • сметана дві третини склянки
  • 1 чайна ложка сухої петрушки
  • 2 столових ложки рослинного масла
  • пармезан третина склянки
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування фрикадельок в томатно-сметанному соусі з фото

  1. Покласти фарш в глибоку миску.Рецепт приготування фрикадельок в томатно-сметанному соусі
  2. У маленькій сковороді на невеликому вогні розігріти одну столову ложку рослинного масла. Цибулю і часник обсмажувати близько 3 хвилин.Цибулю і часник обсмажувати
  3. Додати до фаршу яйця, панірувальні сухарі, цибулю з часником, петрушку, сіль та перець.Додати до фаршу яйця
  4. Все перемішати та сформувати кульки (близько 5 см в діаметрі). Суміш повинна бути вологою і трохи липнути до рук, але кульки не повинні розпадатися.сформувати кульки
  5. В окремій мисці з’єднати томатний соус і сметану.з'єднати томатний соус і сметану
  6. У великій сковорідці на вогні середньо розміру розігріти одну столову ложку рослинного масла. Покласти м’ясні кульки в сковороду і злегка обсмажити з усіх боків (3-5 хвилин). Полити кульки томатно-сметанним соусом. Накрити і тушкувати близько 30 хвилин.обсмажити з усіх боків
  7. Вимкнути вогонь, посипати пармезаном і подавати.